Un nou tratament pentru hipertensiunea arterială


Facebook Twitter Comenteaza
Un nou tratament pentru hipertensiunea arterială

Irprestan este indicat în tratamentul hipertensiunii arteriale şi al afecţiunilor renale prezente la pacienţii cu diabet zaharat de tip II, ca parte a unei scheme antihipertensive.

 

Irprestan este varianta generică ce oferă pacienţilor acelaşi efect terapeutic cu cel al produsului original, fiind însă mult mai accesibil. Produsul este un medicament compensat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, aflat pe listele B şi C1.

Pentru molecula irbesartan, produsul Irprestan are cea mai mică valoare a coplăţii suportate de pacienţi.

Conform datelor statistice referitoare la hipertensiunea arterială esenţială extrase din studiul SEPHAR 2005, prevalenţa în rândul populaţiei adulte a înregistrat o valoare de 40,1%, dintre pacienţii cu hipertensiune arterială descoperiţi doar 39% primind tratament specific şi numai 7% dintre aceştia având valorile tensionale corectate la valorile recomandate de ghiduri.

Hipertensiunea arterială netratată corespunzător reprezintă un factor de risc major pentru patologii foarte grave: accident vascular cerebral, infarct miocardic acut, insuficienţă cardiacă cronică şi altele, toate aceste elemente fiind răspunzătoare pentru creşterea semnificativă a morbi-mortalităţii, creşterea suferinţei şi a riscului de handicap al pacienţilor, precum şi pentru creşterea cheltuielilor de spitalizare şi tratament.
De aceea, abordarea corectă a hipertensiunii arteriale esenţiale este o prioritate la nivel mondial, cu atât mai mult cu cât cazurile corect tratate sunt încă prea puţine.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Amalia pe 31 Iul 2012, 18:25
    foarte buni

    si eu am ajuns la clinicco cu un infarct foarte buna clinica. tot respectul. www.clinicco.ro, asta e saitul lor, ca nu se stie niciodata cand ai nevoie.

    0
    0

  • ella pe 29 Feb 2012, 14:11
    pericol

    Hipertensunea este intr-adevar unul dintre cele mai mari pericole pentru inima. sora mea a ajuns la urgente anul trecut la Clinicco din Brasov cu diagnosticul neasteptat de nimeni de infarct miocardic.se pare ca din cauza stilului de viata pe care il ducea in acea perioada si datorita faptului ca nu a dat atentie tensiunii cu valori mult mai mari decat de obicei. A avut noroc ca a ajuns la timp si ca a dat de niste medici foarte buni

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod