Un nou tratament pentru candidoza vaginala

Tratamentul candidozei vaginale este indicat sa se faca la recomandarea medicului ginecolog. In general, cele mai folosite sunt antimicoticele cu actiune locala: creme, ovule, spuma, gel, care se introduc in vagin.
Un nou tratament al candidozei vaginale, complet diferit de tratamentele de pana acum, a fost pus la dispozitia femeilor de catre compania Gedeon Richter. Este vorba despre produsul Gynofort, singurul medicament de pe piata autohtona care are la baza nitratul de butoconazol 2% si beneficiaza de tehnologia VagiSite.

Noua tehnologie permite tratarea eficienta a bolii, in doza unica si administrarea in orice moment al zilei, crescand astfel complianta pacientelor la tratament. Produsul este disponibil sub forma de crema, intr-un aplicator preumplut si usor de folosit, care asigura, printr-o singura aplicare, un tratament complet si eficient.
Conform surselor Cegedim, aproximativ 70.000 de femei din Romania au fost tratate deja cu Gynofort. Pret de referinta: 29.68 RON.

Conform statisticilor, 3 din 4 femei se confrunta cu candidoza vaginala cel putin o data de-a lungul vietii. Multe femei se plang ca nu au scapat de aceasta afectiune dupa ani de tratament. Motivele sunt multiple si nu este suficient sa tratam boala, ci trebuie sa determinam cauzele care au dus la aparitia si recidiva ei.

Identificarea factorilor se poate face impreuna cu medicul specialist, de aceea un control ginecologic este obligatoriu.

Candidoza vaginala este o boala cauzata, de regula, de o ciuperca numita Candida Albicans.
Aceasta ciuperca este prezenta in mod normal in tubul digestiv, in vagin, pe piele, insa fara a cauza vreo problema. In momentul ruperii echilibrului natural al mediului vaginal, aceste ciuperci se pot multiplica excesiv, determinand aparitia bolii.

La marea majoritate a femeilor afectiunea se manifesta sub forma unei scurgeri vaginale albe, insotita de mancarimi, arsuri si/sau prurit. Exista si cazuri cand boala este asimptomatica, fiind depistata doar in mometul controlului ginecologic, prin examenul microscopic al secretiei vaginale sau al culturii.

Tratamentul vulvovaginitei candidozice ar trebui sa fie simplu.
In realitate, femeile se confrunta cu o frecventa ridicata a recidivelor (50%), rezultate din netratarea cauzelor bolii. Recidivele, pe langa disconfort fizic, afecteaza si armonia vietii sexuale a cuplului.
 

Comentarii (26)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ana pe 4 Ian 2011, 15:59
    Da

    Da, se da si fara reteta :)

    0
    0

  • Brumi pe 4 Ian 2011, 15:42
    e bun!

    E bun Gynofortul, l-am folosit si eu vara trecuta, dar mi-a fost recomandat de medic si am avut reteta. Stiti cumva daca se elibereaza si fara reteta? O zi frumoasa fetelor

    0
    0

  • cristina pe 7 Nov 2010, 15:36
    gynofort ovule

    NU EXISTA GYNOFORT OVULE....nu mai confundati medicamentele....poate gynozol....vin pacientele in farmacii si comanda ceea ce nu exista....O zi Frumoasa!

    1
    0

  • RASPUNS pe 1 Sep 2010, 21:36
    raspuns

    trebuie sa ti si un regim alimentar,degeaba iei doar medicamente

    1
    0

  • iepurasu pe 14 Mai 2010, 22:09
    candida

    buna!dragele mele eu chiar nu mai stiu cu ce sa ma tratez.m-am examinat si in ro si in spania si nimic nu are efect.iar viata mea sexuala e ca la o baba de 80 de ani,pt ca e ffff incomoda aceasta scurgere.eu chiar sunt stresata din cauza asta .nu stiu ce sa mai fac.va pup!!!

    0
    0

  • baby pe 1 Iul 2009, 17:43
    candida

    cum se iau pastilele flucovic 150mg si cu gynofort ca nu stiu , amadouain acelasi tim

    0
    0

  • baby pe 1 Iul 2009, 17:41
    candida

    da acum am luat si eu pastiele flucoric de 150mg si gynofort, as vreaa sa va intreb cum trebuie sa le iau, dupa ce i-au pastila deja folosesc si gynofort sau cand trebuie folosit. Va rog sa ma ajutati

    0
    0

  • marita pe 26 Iun 2009, 02:25
    este super

    eu vara am problema cu candida. anul trecut pe vremea asta am folosit prima oara gynofort, si a dat rezultate imediat. dar trebuie aplicat foarte corect, timp de 5 zile sa nu ai contact sexual, sa nu faci spalaturi vaginale, ci doar de exterior, cat mai blande. acum iar l-am folosit si astept ameliorarea, sper sa fie la fel de eficient

    0
    0

  • bibica pe 16 Iun 2009, 14:59
    intrebare

    AM O INTREBARE...AM NEVOIE DE RETETA PT A LUA GYNOFORT?AM URMAT SI ALTE TRATAMENTE RECOMANDATE DE MEDIC SI NU SI-AU FACUT EFECTUL.MERSI

    1
    0

  • Alyss pe 12 Iun 2009, 17:44
    Candida

    Vreau sa va spun ca si eu am folosit acest tratament si este f eficient!La mine a functionat,incercati-l si dv cu incredere!

    1
    0

  • dana pe 4 Apr 2009, 22:18
    gynofort

    si eu am folosit gynofort la recomanderea medicului ginecolog impreuna cu flucovim o capsula eu si partenerul si m-am simtit mult mai bine cred k depinde de organismul fiecaruia

    0
    1

  • dana pe 4 Apr 2009, 19:08
    gynofort

    Si eu am avut probleme cu ciuperca asta,dar dupa un control ginecologic,mi s-a recomandat gynofort iar dupa administrare m-am simtit mult mai bine chiar cred ca am scapat de candida dar mai e nevoie de inca un control pt a fi complet sigura.

    0
    0

  • Ioana pe 27 Mar 2009, 11:21

    Eu am folosit gynofort si a avut efect. in 3 zile nu mai aveam absolut nimic si ma simteam mult mai bine. Probabil ca acest tratament nu este adecvat pentru toate femeile. Iti recomand sa mai mergi si la alt doctor si sa iti mai faci un set de analize. Posibil sa te ajute alt tratament. Multa bafta.

    0
    0

  • gingero pe 25 Mar 2009, 11:27
    ---

    Din cate citesc pe aici si pe alte forumuri gynofort nu ar fi chiar bun. Eu sunt la a 3-a zi si presupun ca ar fi trebuit sa se vada macar o ameliorare. Dar nimic! Mentionez ca inainte de asta doctora mi-a prescris un tratament pentru tricomonas cu zanocin si meclon pentru ca asa a presupus ea de la examinare ca le-as avea pe amandoua si candidoza si tricomonas. Dupa rezultate s-a dovedit ca aveam doar candida in exces. Acum pe langa gynofort mi-a dat si flucoric de 150, 2 pastilute luate 2 seri la rand si pentru mine si pentru partener, si crema lomexim pentru el. Ce sa zic daca nici asa nu trece cred ca ma dau batuta pentru ca mi-am dat jumatate de salariu pe medicamente intr-o luna si din pacate nicio ameliorare. O sa astept acum poate, poate isi face gynofortul efect mai tarziu. Toate cele bune.

    0
    0

  • luana pe 7 Feb 2009, 11:49
    tratament

    mi-a placut articolul.sper sa fie buna crema gynofort.

    0
    0

  • Anada pe 3 Feb 2009, 17:10
    Gynofort

    Am luat si eu si in cazul meu nu a functionat. Banuiesc ca depinde de la persoana la persoana.

    0
    0

  • MARIANA pe 27 Nov 2008, 17:18
    ANTIFUNGIGRAMA

    DE CE MEDICII GINECOLOGI NU CER ANTIFUNGIGRAMA LABORATOARELOR DE ANALIZE? VA ZIC DE CE. AM SCAPA DE CANDIDA SI ALTE CIUPERCUTE DUPA PRIMUL TRATAMENT. PA.

    2
    0

  • MARIANA pe 27 Nov 2008, 17:13
    OVULE GYNOFORT

    EU AM INCERCAT GYNOFORT OVULE, 5 SAU 6, NU MAI TIN MINTE EXACT. NU AU AVUT NICI UN EFECT. AVETI NEVOIE DE ANTIFUNGIGRAMA. AFLATI SIGUR CARE ANTIMICOTIC ESTE EFICIENT. EU AM CAPATAT AFURISITA DE CANDIDA ALBICANS, DUPA UN TRATAMENT CU ANTIBIOTIC PENTRU ANEXITA. SANATATE MULTA.

    0
    0

  • dana nastea pe 5 Nov 2008, 23:14
    Gynofort

    Si eu am aceeasi problema ca si tine... am citit o gramada de articole si ma gandeam la varianta naturista. Am vazut ca exista un tratament pentru candida, insa produsul se comanda electronic... nu exista in farmacii :(

    0
    0

  • Oprean pe 24 Oct 2008, 16:23
    Gynofort

    Am folosit Gynofort si nu mi-a dat niciun rezultat. Sufar de aceasta candidoza de un an si nu am gasit niciun medicament pentru tratarea acesteia. Sfatuiti-ma ce sa fac!

    1
    1

  • ioana pe 18 Sep 2008, 22:58
    Gynofort

    Am folosit gynofort si nu a functionat. Ginecologii pe care i-am vazut sunt incompetenti, se scrie si se vorbeste in toata lumea despre alimentatie in tratarea candidozei. Ai nostri stiu doar sa prescrie medicamente pentru a-si recupera un comision de la fabricant.

    0
    0

  • PUTINTELU VIORICA pe 16 Iul 2008, 11:41
    CANDIDOZA VAGINALA

    ARTICOLUL BUN CUPRINDE SI SPUNE EXACT CE MI S-A INTIMPLAT MIE DAR CU CANDIDOZA IN GURA DUPA UN TRATAMENT PENTRU ESOFAGITA CU EICOBACTER LA STOMAC AM CEZUT CA INEBUNESC. FEMEIE LA 58 ANI NU AM AVUT ASA CEVA. DE LA FARMACIE MI-A DAT STATINA SI SPALTURI CU BICARBONAT SI DUPA 10 ZILE MI-A CEDAT. AM AVUT LIMBA UMFLATA. ASA CRED CA A FOST CANDIDA CA LA MEDIC NU M-AM DUS CA ERAM FURIASA CA NU MI-A DAT NIMIC DE PREVENIRE CU ATITEA MED SOC PENTRU STOMAC SUCCES

    1
    0

  • popusoi mariana pe 24 Iun 2008, 19:16
    Candidiza vaginala

    Ce tratament sa iau a folosit nizoral?

    1
    0

  • Ioana pe 20 Mar 2008, 11:37
    Gynofort

    Eu am folosit Gynofort dar mi-a recomandat medicul oricum la mine nu a avut niciun efect probabil pentru ca partenerul nu a urmat si el niciun tratament. Nu iti recomand sa-l folosesti singura eu am citit prospectul inainte sa-l folosesc si m-am cam speriat pentru ca are multe contraindicatii. Si cred ca se gaseste la mai toate farmaciile. Eu l-am luat de la Bucuresti.

    0
    0

  • Gabi pe 10 Mar 2008, 22:23
    Curiozitate

    Se gaseste in orice farmacie si se da fara reteta? Il poti aplica si singura, acasa?

    0
    0

  • CRISS pe 5 Mar 2008, 08:25

    Este foarte bun! L-am incercat si eu, iar efectele n-au intarziat.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod