Un nou tratament pentru cancerul pulmonar


Facebook Twitter Comenteaza
Un nou tratament pentru cancerul pulmonar
Studiile recente au arătat că afatinib (BIBW 2992) triplează perioada până la progresia cancerului pulmonar, în studiul de fază III. Deşi nu prelungeşte supravieţuirea generală, noile date confirmă eficacitatea şi beneficiile clinice în cazul cancerului pulmonar non-micro celular avansat.

Potrivit studiilor prezentate la cel de-al 34-lea Congres al Societăţii Europene de Oncologie Medicală (ESMO) desfăşurat în Milano, Italia, afatinib - BIBW 2992 este foarte activ în cazul pacienţilor ce suferă de cancer pulmonar non-micro celular (NSCLC) în stadiu avansat, în timp ce în studiul de fază II LUX-Lung afatinib a demonstrat o activitate încurajatoare în cazul pacienţilor cu NSCLC avansat care au suferit mutaţii ale receptorului factorului epidermal de creştere (EGFR).

Cancerul pulmonar este cea mai frecventă şi letală formă de cancer la nivel mondial.
Anual se înregistrează 1,6 milioane de cazuri noi şi 1,4 milioane de decese din cauza cancerului pulmonar. În prezent, nu există o terapie aprobată destinată pacienţilor cu cancer pumonar în stadiu avansat care au progresat după chimioterapie şi tratament.

"În practica clinică este foate important ca pacienţii să prezinte îmbunătăţiri în cazul simptomelor legate de cancerul pulmonar, cum ar fi tusea, dispneea şi durerea,"
a comentat Dr.
Vera Hirsh, investigator al studiului şi Preşedinte al Comitetului pentru Cancer Pulmonar la McGill University, Canada. "Mai mult, perioada de timp până la deteriorare, adică perioada de timp până ca simptomele să se înrăutăţească, a fost extinsă semnificativ în cazul unor simptome în studiul LUX-Lung."
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod