Un nou tratament pentru bolnavii de Parkinson

In revista New England Journal of Medicine au fost publicate rezultatele studiului ADAGIO, studiu ce a utilizat rasagilina in tratarea Parkinsonului. Pacientii care au primit rasagilina 1mg/zi de la inceputul studiului (grupul cu tratament timpuriu), au experimentat un beneficiu superior fata de pacientii care au inceput tratamentul cu rasagilina 1mg/zi noua luni mai tarziu (grupul cu tratament intarziat).
Rezultatele studiului ADAGIO au reconfirmat si eficacitatea simptomatica, profilul de siguranta si buna tolerabilitate observata in studiile clinice precedente cu rasagilina. Tratamentul cu rasagilina 1 mg/zi a indeplinit toate criteriile stabilite in obiectivele primare.

Tratamentul cu rasagilina 2 mg/zi (grupul cu tratament timpuriu) nu a indeplinit in saptamana 72 si obiectivul legat de superioritatea modificarii scorului UPDRS fata de nivelul de baza. Pornind de la ipoteza ca un posibil efect de modificare a evolutiei bolii ar putea sa fie mascat de efectul simptomatic al dozei de 2 mg (la pacientii cu o afectare mai usoara), autorii studiului au efectuat o analiza post-hoc a subgrupului de pacienti cu scoruri UPDRS mai mari (pacienti cu o afectare mai severa).
La acest subgrup semnificatia statistica a fost atinsa si pentru doza de 2mg pentru toate obiectivele urmarite.

Boala Parkinson este o afectiune degenerativa a creierului a carei frecventa creste odata cu inaintarea in varsta. Simptomele includ: tremorul, rigiditatea, incetinirea miscarilor si tulburarile de echilibru. Se apreciaza ca aproximativ patru milioane de persoane sufera de aceasta afectiune care afecteaza de obicei persoanele peste varsta de 60 de ani.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • agapie pavel pe 17 Mai 2010, 07:41
    tratamentul pentru parkinson

    am inceput tratamentul cu dopamina si nu se vede nici-un rezultat.am aceasi slabiciune in picioare iar miscarile mi le coordonez greut.credeti ca este mai bun acest medicament si daca da cum pot solicita eu mediucului neurolog schimbarea tratamentului? multumesc.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod