Un nou medicament pentru tratarea bolii Crohn

Un nou medicament a fost aprobat pentru tratarea afectiunii Crohn, a anuntat astazi Administratia Alimentelor si Medicamentelor din S.U.A. Cimzia a primit aprobarea pentru tratarea adultilor care sufera de o forma moderata a afectiunii Crohn care nu au raspuns terapiei conventionale.
Boala Crohn este o afectiune cronica si inflamatorie a intestinelor care afecteaza mai mult de un milion de barbati si femei din intreaga lume. Aceasta nu este vindecabila si nici nu sunt cunoscute cauzele.

Crohn poate cauza diaree, febra, sangerari rectale, malnutritie, micsorarea tractului intestinal, abces, crampe si dureri abdominale. "Crohn este o afectiune debilitara care distruge calitatea vietii persoanelor in suferinta", a declarat Julie Beitz, directorul Oficiului de Evaluare III pentru Centrul de Evaluare si Descoperire al Medicamentelor.

"Acest medicament ajuta la reducerea semnelor si simptomelor bolii Crohn, dar de asemenea poarta riscul ca pacientul sa fie monitorizat in permanenta de catre medicul de specialitate sau de alte cadre medicale".


Pacientii care se trateaza cu Cimzia vor trebui sa faca o injectie la fiecare 2 saptamani pentru primele 3 injectii. Odata ce beneficiul a fost stabilit, injectia trebuie facuta la fiecare 4 saptamani.

Cele mai comune efecte secundare ale tratamentului cu Cimzia sunt: durerile de cap, infectii respiratorii, dureri abdominale, reactii locale ale injectiilor si greata. Deoarece Cimzia afecteaza sistemul imunitar, poate duce la scaderea abilitatilor organismului in lupta cu infectiile, cum ar fi: tuberculoza.
 

Comzia blocheaza factorul de necroza tumorala si poate cauza limfomul (o forma de cancer) dar si alte afectiuni maligne.   

Pacientii care fac tratament cu Cimzia trebuie educati despre cum sa identifice infectia si instruiti sa contacteze medicul specialist la primul semn de infectie. In cazul aparitiei infectiilor severe tratametnul cu acest medicament trebuie intrerupt imediat.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod