Un nou anestezic care trezeste in 2 minute pacientul iesit din operatie

Pacientii care ies din operatie isi vor reveni mai repede din anestezie cu ajutorul unui produs nou care inlatura pericolul complicatiilor severe, sustin medicii anestezisti.
Studiile arata ca noul produs farmaceutic este de 18 ori mai rapid decat substantele folosite pana acum. Pacientul se trezeste mai repede, nu are efecte secundare, sederea lui la reanimare este scurtata, iar complicatiile sunt depasite.

"Acest produs, bazat pe substanta activa sugammadex, este revolutionar, atat pentru pacienti cat si pentru medicii anestezisti: mecanismul de actiune nu are efecte secundare si avem un control mult mai bun al anesteziei. Pacientul isi revine din anestezie in cel mult patru minute si multe din efectele secundare, cum ar fi greata, complicatiile pulmonare si cardiace, sunt eliminate", a declarat medicul anestezist Serban Marinescu, de la Spitalul de Urgenta Elias din Bucuresti, in cadrul conferintei de presa organizata cu ocazia lansarii produsului la Congresul National de Anestezie de la Sinaia.

Produsul Bridion (sugammadex) a fost conceput special pentru anularea, in decurs de cateva minute, atat a relaxarii musculare moderate, cat si a celei profunde, induse de rocuronium si vecuronium in timpul anesteziei generale.
Trebuie administrat doar sub supravegherea unui medic anestezist. Este recomandata o tehnica adecvata pentru monitorizarea recuperarii blocadei neuromusculare. Utilizarea sugammadex la pacientii cu insuficienta renala severa nu este recomandata.

Intr-o luna de zile produsul va exista in spitalele noastre si va fi folosit in majoritatea interventiilor chirurgicale dificile. Anestezistii sustin ca aproximativ 80 - 90% dintre interventiile chirurgicale au nevoie de anestezie generala.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod