Un medic anestezist va avea sub supraveghere intre 2 si 4 pacienti

Al 35-lea Congres al Societatii Romane de Anestezie si Terapie Intensiva (S.R.A.T.I.) care va avea loc la Sinaia aduce mai multe noutati in domeniu printre care si lansarea unui nou medicament care imbunateste calitatea si siguranta in anestezie, dar si un Regulament de organizare si functionare a sectiilor de anestezie si terapie intensiva.
Simpozionul despre actualitati si progrese in anestezie din cadrul Congresului de Anestezie si Terapie Intensiva este moderat de Prof. Dr. Serban Marinescu, Presedinte S.R.A.T.I. si va aborda probleme despre noi medicamente aparute, ce imbunatatesc calitatea si siguranta in anestezie. "Cu aceasta ocazie este prezentata pentru prima data experienta noastra cu foarte noul reversant al blocului neuromuscular - Bridion", a declarat Prof. Dr. Serban Marinescu. "Am testat si noi acest medicament pe 10 pacienti si rezultatele sunt extraordinare.
Reversia se face mult mai rapid, in 3 minute, fata de o jumatate de ora cat este necesar cu substantele folosite pana acum, iar efectele negative sunt practic inexistente"
, a completat specialistul.   

De asemenea, tot cu aceasta ocazie va fi prezentat si Regulamentul de organizare si functionare a sectiilor de anestezie si terapie intensiva. Una dintre prevederile acestuia se refera la numarul de bolnavi pe care trebuie sa-l aiba sub supraveghere un medic de la aceasta sectie.
Potrivit Prof. Dr. Serban Marinescu, un medic va avea sub ingrijire intre 2-4 paturi, in functie de nivelul sau de competenta profesionala.

O alta noutate va fi infiintarea unor sali de terapie intermediara in toate spitalele, sali in care pacientii care ies din operatie si cei care sunt in stare grava, dar nu pot fi internati in sectiile de anestezie si terapie intensiva, pot sta intre o ora si 24 de ore.

Lucrarile Congresului se vor desfasura in perioada 13 - 17 mai. In paralel se desfasoara si al 7-lea Congres al Societatii Romane de Sepsis, cel de-al 8-lea Simpozion al Asistentilor de A.T.I.
si cel de-al 3-lea Congres Romano-Francez de Anestezie si Terapie Intensiva.

Vor fi prezenti peste 1.200 de participanti din toate sectiile A.T.I din tara. Pe langa specialistii romani, vor fi prezente foarte multe personalitati medicale din alte tari, precum: Franta, Anglia, Elvetia, Italia, SUA.

Vor fi organizate cursuri si sesiuni de dezbatere privind: socul septic, insuficienta cardiaca, managementul anestezic al pacientului politraumatizat, preventia bolii tromboembolice, actualitati in anestezia obstetricala, anestezia in chirurgia de o zi etc.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod