Un gel care "repara" leziunile la creier

Un hidrogel injectabil poate sa ajute la recuperarea leziunilor de la creier, stimuland regenerarea tesutului din jurul ranii, informeaza BBC News.
Cercetarile realizate pe cobai soareci evidentiaza ca gelul care are la baza surse sintetice si naturale are capacitatea de a stimula dezvoltarea celulelor stem in creier. Dupa un traumatism cranian, tesuturile tind sa se inflameze, acest lucru cauzand o pierdere a mai multor celule, iar tratamentele standard sutn facute sa actioneze pentru a minimaliza aceste efecte negative.

Deoarece acestea nu dau rezultatele scontate in fiecare caz, cercetatorii considera ca un gel injectat in locul lezat poate sa fie incarcat cu diverse substante chimice care stimuleaza unele procese biologice.
"Strategia noastra poate sa fie aplicata si in cazul leziunilor provocate de accidente rutiere, cazaturi sau pentru rani prin impuscare", sustine coordonatorul studiului Dr Ning Zhang de la Universitatea Clemson, Carolina de Sud, care mai adauga ca acest tratament va fi testat pe subiecti umani abia peste trei ani.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod