Uleiul de menta este cel mai eficient tratament pentru SII

Potrivit medicilor, uleiul de menta est cel mai eficient tratament pentru sindromul de intestin iritabil (SII). Acest produs, care opoate fi umparat fara prescriptie medicala si care nu este costisitor, este mai eficient si decat fibrele in tratarea acestei afectiuni.
Rezultatele au fost atat de convingatoare incat oamenii de stiinta vor ca uleiul de menta sa fie introdus in ghidul national si international de tratament, pentru a-i reflecta astfel toate beneficiile.

Studiul a fost realizat de catre medicii de la Universitatea McMaster din Canada si a fost publicat in Junalul Medical din Marea Britanie. Acesta a  presupus analizarea rezultatelor a 12 studii care au fost realizat timp de 60 ani pentru a fi identificat un tratament eficient pentru sindromul de intestin iritabil.


Astfel, cercetatorii au descoperit ca 40% dintre persoanele care sufera de SII au avut o imbunatatire semnificativa dupa ce au folosit uleiul de menta  in comparatie cu 20% care au prezentat o ameliorare a bolii dupa ce au urmat tratamentul medicamentos.

Studii au fost facute si pe tarata, insa nu s-a descoperit ca aceasta este eficienta in tratarea sindromului de intestin iritabil.

Sursa: DailyMail.co.uk
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod