Tutunul: cheia tratamentului impotriva cancerului?

Tutunul, responsabil a aparitia a milioane de cazuri de cancer, poate deveni punctul central in descoperirea tratamentului impotriva cancerului. Cercetatorii din Statele Unite au folosita planta pentru a crea componente cheie pentru dezvoltarea vaccinului impotriva cancerului.
Studiul realizat de Academia Nationala a Stiintei sugereaza planta poate fi folosita pentru a dezvolta anticorpi care sa lupte impotriva cancerului.

In mod cu totul si cu totul ironic, noul rol tutunul este de ajuta cercetatorii de la Universitatea Stanford din California la descoperirea unui tratament impotriva cancerului.

Acestia folosesc tutunul ca factor declansator al anticorpilor chimici specifici celulelor care produc limfomul B-folicular. Anticorpii sunt introdusi in organismului pacientului, care a fost diagnosticat cu aceasta afectiune de foarte putin timp, pentru a permite sistemului imunitar sa atace orice celule canceroase.
Este necesar ca anticorpii sa fie introdusi cat mai devreme in organism deoarece fiecare persoane are anticorpi diferiti.

Daca acest studiul de arata a fi un adevarat sussces, inseamna ca organismul este capabil sa recunoasca si sa distruga celulele canceroase.

Ideea nu este una noua - s-a mai incercat cresterea anticorpilor in interiorul celulelor animale, incercari care au avut succese partiale. Insa, vaccinurile care isi au originea in plante sunt mult mai ieftine si ar putea avea mai putine efecte secundare deoarece celulele de provenienta animala pot contine virusi necunoscuti.


Pana acum, vaccinul a fost testat pe un cerc restrans de pacienti pentru a vedea care sunt efectele secundare in folosirea anticorpilor produsi in plante si eficienta acestora in lupta cu afectiunea.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • rodica pe 23 Iul 2008, 08:34
    Interesant articol

    Interesant articol, as dorii sa aflu cat mai mult despre acest articol, in ciuda ca sunt fumatoare, deci am mai auzit ceva asemanator.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod