Trateaza raceala copiilor cu o solutie nazala cu apa de mare!

Copiii care intampina raceli frecvente pot folosi o solutie salina pentru spalaturi nazale, sustin expertii.
Un grup de cercetatori cehi au descoperit ca in cazul copiilor care prezinta infectii ale tractului respirator si ale sinusurilor este foarte eficienta o irigare nazala cu o solutie salina compusa din apa de mare.

Cu toate ca se stie ca utilizarea solutiei saline este eficienta si ajuta la eliberarea simptomelor nazale, autorii studiului sustin ca pana acum nu au existat dovezi concludente asupra eficientei acestora. Drept urmare au efectuat un studiu pe un esantion de 401 copii cu varste cuprinse intre 6 si 10 ani.
O jumatate dintre participanti au fost tratati cu o solutie nazala, in vreme ce cealalta jumatate au primit medicatia standard.

Rezultatele arata ca pacientii care au folosit solutia salina au intampinat mai putine probleme cu nasul infundat, scurgerile nazale, durerile de gat, tusea si obstructie nazala decat celalalt grup tratat cu medicamente standard.

Expertii sugereaza parintilor sa foloseasca aceste solutii saline ca si alternativa la medicatia standard administrata copiilor in cazul racelilor comune.
 

Comentarii (5)


  • anca pe 24 Ian 2008, 21:33

    Solutia nazala (nazomer), nu este buna de nimic, cel putin copiilor mei nu le prieste, pana nu le dau antibiotic. As fi tare fericita daca s-ar vindeca cu apa de mare.

    0
    0

  • petrache viorica pe 28 Ian 2008, 09:39
    Nas infundat

    Ce solutie pot sa-i pun in nas fetitei mele de 11 luni ca are nasul infundat si nu doarme noaptea. Multumesc.

    0
    0

  • laura_m pe 5 Feb 2008, 20:48
    Nas infundat!

    Exista o solutie salina la farmacie care se numeste RINOPHAR. ESTE FOARTE BUNA! Eu ii pun fetitei mele dimineata si seara cate 1-2 picaturi iar dupa 10 minute curat nasucul.Picaturile se aplica inainte de a manca.Mult succes!

    0
    0

  • bogde simona pe 2 Sep 2009, 15:13
    nazomer

    este bun dar ptr.copii mai mari peste 4ani eu am folosit si a dat randament.

    0
    0

  • Maria pe 20 Mar 2013, 16:53
    solutie salina cu xylitol

    Atat pentru copii cat si pentru adulti se pot folosi solutiile pe baza de sare de mare si xylitol. Acesta din urma este un indulcitor natural cu proprietati antifungice si antibacteriene. Se pot utiliza cu succes pentru decongestia cailor respiratorii, umidificare, contra iritatiilor, in tratamentul alergiilor. Nu au contraindicatii, sunt usor de tolerat si nu dau dependenta.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod