Testări gratuite pentru aluniţe în perioada 7 mai - 30 iunie

Ȋn perioada 7 mai- 30 iunie Laboratoarele La Roche-Posay, alături de peste 100 de medici dermatologi parteneri din 18 oraşe, organizează Zilele Protecţiei Solare, eveniment naţional de educare privind riscurile expunerii neprotejate la soare.

Ȋn perioada 7 mai- 30 iunie Laboratoarele La Roche-Posay, alături de peste 100 de medici dermatologi parteneri din 18 oraşe, organizează  Zilele Protecţiei Solare, eveniment naţional de educare privind riscurile expunerii neprotejate la soare.

 

Persoanele interesate vor putea beneficia de consultaţii gratuite ale aluniţelor şi sfaturi specializate pentru prevenţia cancerului de piele.

Campania Zilele Protecţiei Solare se desfaşoară în perioada mai –iunie in 17 mari oraşe din toată ţara: Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi, Constanţa, Sibiu, Braşov, Ploieşti, Baia Mare, Oradea, Suceava, Botoşani, Vatra Dornei, Bârlad, Roman, Paşcani, Fălticeni.

Pentru a vizualiza lista medicilor dermatologi partneri şi pentru mai multe detalii legate de programarea la consultaţiile gratuite vizitati site-ul www.protectiasolara.ro


Melanomul – un cancer în creştere în Europa, cauzat de expunerea neprotejată la soare

“Melanomul malign este una din cele mai agresive tumori maligne. Apare cel mai frecvent la nivel cutanat, dar se poate prezenta în orice ţesut ce conţine celule pigmentare. La femei s-au observat localizări frecvente la nivelul membrelor inferioare, iar la bărbaţi la nivelul trunchiului.
Melanomul reprezintă aproximativ 5% din totalul tumorilor maligne cutanate şi 1% din totalul tumorilor înregistrate. Transformarea malignă se poate realiza spontan sau sub acţiunea unor traumatisme, a radiaţiilor solare, sau a unor factori genetici.

Melanomul malign are o incidenţă în continuă creştere în ultimele decenii, de aceea recomandăm periodic un consult de specialitate al alunitelor suspecte la medicul dermatolog, şi susţinem Campania naţională Zilele Protecţiei Solare”
afirmă dr.
Lucian Russu, medic specialist dermato-venerologie, Centrul Medical Bioderm


Demonstrat clinic! Protecţia solară ajută la prevenirea melanomului într-un mod eficient

Un studiu clinic important desfăşurat în Australia timp de 15 ani pe un eşantion de peste 1600 de adulţi a demonstrat pentru prima dată că folosirea cu regularitate a cremelor de protecţie solară reduce riscul apariţiei melanomului. Studiul, realizat de Dr. Adele Green şi publicat în Journal of Oncology, demonstrează reducerea apariţiei melanomului,  la persoanele care au aplicat zilnic un produs de protecţie solară.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod