Testare gratuită pentru depistarea osteoporozei

Facebook Twitter Comenteaza
Testare gratuită pentru depistarea osteoporozei

Pe 20 octombrie, între orele 11.00-19.00, braşovenii sunt aşteptaţi în Eliana Mall să beneficieze de testare gratuită pentru depistarea osteoporozei, de sfaturi practice şi recomandări medicale privind prevenţia şi controlul acestei afecţiuni.

 

Cu ocazia Zilei Mondiale a Osteoporozei, Grupul sanofi-aventis Zentiva organizează miercuri, 20 octombrie, în Braşov, evenimentul ”Spune stop fracturilor cauzate de osteoporoză”.

În prezent, în România aproximativ 3 milioane de persoane au risc de osteoporoză, dintre care 1 milion prezintă risc de fractură osteoporotică.

Îngrijorător este faptul că doar 430.000 de persoane sunt diagnosticate cu osteoporoză, dintre care numai 128.000 respectă tratamentul recomandat.

Conform Fundaţiei Internaţionale a Osteoporozei 1 din 3 femei şi 1 din 5 bărbaţi cu vârsta peste 50 de ani vor suferi fracturi osteoporotice. Se estimează că în Europa, 179.000 de bărbaţi şi 611.000 de femei vor suferi anual o fractură de şold, în condiţiile în care acest tip de fractură determină o rată a mortalităţii de până la 20-24% în primul an post-fractură.
Şi mai alarmant este faptul că 80% dintre pacienţii cu osteoporoză care au suferit cel puţin o fractură, nu sunt nici identificaţi şi nici trataţi adecvat pentru reducerea riscului. Aşadar, osteoporoza rămâne o afecţiune subdiagnosticată şi subtratată.

Osteoporoza este o afecţiune în care sunt reduse atât densitatea cât şi calitatea osului (“oase poroase”). Riscul de fractură creşte pe măsură ce oasele devin din ce în ce mai poroase şi mai fragile.
Boala se instalează “silenţios” (fără simptome) şi este progresivă. După apariţia primei fracturi, riscul unei alte fracturi creşte cu 86%. Până în anul 2050, incidenţa la nivel mondial a fracturilor de şold este estimată să crească cu 310% la bărbaţi şi cu 240% la femei. 

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • doinita pe 11 Ian 2012, 20:01
    osteoporoza

    stie cineva ce analize se fac pentru osteoporoza si unde.ma refer in byucuresti

    1
    0

  • A-D. pe 20 Oct 2010, 12:56
    Intrebare

    Daca oasele au devenit poroase,asta nu inseamna ca le-a scazut densitatea si-pe cale de consecinta- au devenit mai fragile? Devenind fragile se pot fractura,nu?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod