Terapia Orthokine combate artroza gleznei


Facebook Twitter Comenteaza
Terapia Orthokine combate artroza gleznei

Terapia Orthokine reprezintă tratamentul personalizat al artrozei, metodă inovatoare ce are la bază proteine obţinute din sângele pacientului, fără niciun adaos de substanţe străine organismului.

 

Având la bază descoperirile ortopediei moleculare, metoda Orthokine ajută la tratarea cauzelor biologice ale artrozei şi constă într-un procedeu foarte simplu de obţinere a serului autolog, cu puternice proprietăţi antiinflamatoare, din sângele pacientului.

Acesta este recoltat din braţ, cu ajutorul unei seringi special prevăzute cu microsfere de sticlă, apoi se incubează 6-9 ore, după care se centrifughează. Prezenţa microsferelor determină celulele sângelui să sintetizeze cantităţi mari de proteine cu rol antiinflamator şi de regenerare. Serul obţinut prin acest procedeu se injectează aceluiaşi pacient, la nivelul articulaţiei afectate. Pacientii se pot bucura astfel de combaterea inflamatiei, reducerea durerii si imbunatatirea functiei articulare la nivelul gleznei.
O sesiune de tratament presupune 6 injecţii Orthokine, timp de 6 săptămâni, câte una pe săptămână, rezultatele menţinându-se până la 2 ani, în funcţie de răspunsul individual al organismului la tratament.

Conform unor studii elaborate de cercetătorii americani, la nivel mondial 8 din 10 oameni cu vârsta peste 50 de ani au manifestări radiologice de artroză. În România, 200.000 de tineri între 25 şi 45 de ani sunt afectaţi de dureri şi dizabilităţi ale articulaţiilor şi nu mai puţin de 1% din populaţia ţării noastre suferă de artroză la nivelul gleznei, afecţiune a cărei incidenţă a crescut alarmant în ultima vreme.

Artroza este o afecţiune în care cartilajul ce protejează şi înveleşte suprafeţele articulare se deteriorează.
Predispoziţia genetică, obezitatea, munca fizică intensă, vârsta sau practicarea unor sporturi solicitante precum fotbalul, skiul sau tenisul sunt factori importanţi ce determină apariţia şi dezvoltarea acestei afecţiuni. Simptomele includ dureri articulare, rigiditate şi umflături, iar principalele consecinţe sunt slăbiciunea musculară şi reducerea mobilităţii.

 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mariana pe 22 Feb 2012, 11:48
    Despre Orthokine

    Anul trecut am facut aceasta terapie cu Orthokine pentru sold ma simt mult mai bine . . Deoarece nu sunt din Bucuresti su mi-a fost foarte greu sa ma deplasez in fiecare saptamana acolo vreau sa va intreb daca intre timp s-a deschis un astfel de centru Orthokine pe zona Moldovei . Sora mea sufera si ea de artoza si ar vrea sa faca tratamentul dar nu poate sa vina in Bucuresti . Multumesc

    0
    0

  • Elisabeta pe 5 Iun 2011, 20:27
    Tratament cu Orthokine pt cocxartroza

    Unde se poate face acest tratament,cit costa?? Multumesc!

    5
    3

  • Dana pe 16 Mai 2011, 14:08
    artroza

    Bunicii mele iau fost administrate 3 injectii Sinovial cu acid hialuronic pur... A scapat de dureri, iar dupa doi ani va trebui sa faca din nou acele injectii. Inainte de a folosii aceasta varianta, am mai folosit si alte "elixiruri" dar nu prea rezistau in timp :) sau nu aveau efectul scontat...

    2
    0

  • Armand Dasoveanu pe 14 Mai 2011, 11:55
    artroza post-traumatica glezna

    Unde se poare face acest tratament, cat costa si ce efecte secundare are? Va multumesc anticipat!

    10
    3

  • MIHAILA GETA pe 11 Apr 2011, 11:33
    artroza

    Mama mea are cocxartroza .Are dureri la mers in sold.Cum pot beneficia de acest tratament in orasul meu,in BRAILA ?Cat costa aceste 6 injectii ?

    4
    1

  • Dr. Bogdan Ivanescu pe 23 Mar 2011, 11:34
    Raspuns - tratament artroza cu Orthokine

    Stimata Doamna Lazar, Terapia Orthokine la glezna se aplica in acelasi mod in care ati beneficiat dumneavoastra si dupa cate inteleg si mama dumneavoastra. Diferenta este data de cantitatea de solutie autologa injectata: daca in cazul articulatiilor mari precum genunchi sau sold injectam cate 2,5 ml de solutie, in cazul gleznei injectam cate 1-1,5 ml depinzand de conditia patologica a gleznei. Cu speranta ca raspunsul meu va este de folos va asteptam impreuna cu tatal dvs pt o evaluare medicala.

    10
    0

  • Adriana Lazar pe 23 Mar 2011, 11:29
    Intrebare

    Eu si mama mea am facut tratamentul Orthokine pentru genunchi si pentru sold. Se pare ca am mostenit :-) atroza pentru ca la noi in familie dupa o anumita varsta toti au facut artroza. Terapia la glezna cum se face? Va intreb pentru ca odata ce noua ne-a folosit tratamentul as vrea sa il aduc si pe tatal meu care a fost diagnosticat cu artroza la ambele glezne. Nu stiu acum stadiul dar din ce am inteles nu este extraordinar de avansat.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod