Sucul de mere reduce riscul de astm



Consumul zilnic de suc de mere poate preveni astmul la copii. In schimb, merele mâncate întregi nu au acelasi efect. Este concluzia unui studiu realizat de o echipa de cercetatori britanici. Copiii care consuma zilnic cel putin un pahar de suc de mere prezinta cu 50 la suta mai putine sanse de a se îmbolnavi de astm, potrivit cercetatorilor de la Institutul National de Cardiologie si Boli Respiratorii din cadrul Colegiului Imperial din Londra. Copiii care consuma zilnic cel putin o banana prezinta cu un sfert mai putine riscuri de a se îmbolnavi de astm. Peste 1,4 milioane de copii britanici sufera de aceasta afectiune, iar cazurile s-au inmultit de patru ori în ultimii 30 de ani. La studiu au participat 2.700 de copii de scoala primara.  Un studiu anterior, realizat de o echipa internationala de cercetatori în Grecia, a scos la iveala faptul ca dieta mediteraneana, bogata în fructe, legume si nuci, contribuie la reducerea riscurilor de instalare a astmului si a altor alergii la copii.



Reparatii la Statia Spatiala Internationala

Doi cosmonauti rusi s-au aventurat în exteriorul Statiei Spatiale Internationale timp de sase ore, a anuntat Agentia Spatiala Americana. Comandantul misiunii si inginerul de zbor au montat pe suprafata complexului orbital panouri de protectie împotriva impactului cu obiecte atrase de forta de gravitatie terestra. Operatiunea, care a început la câteva minute dupa ora 22, ora României, s-a încheiat în jurul orei 4. Cei doi cosmonauti rusi, Fiodor Iurcikin si Oleg Kotov, au montat cinci panouri de aluminiu pe corpul modulului Zvezda, aflat pe orbita circumterestra de mai bine de sapte ani. Acest modul nu mai corespundea standardelor americane de securitate la impactul cu unul dintre cele peste 13.000 de corpuri ceresti aflate pe orbita sau cu micrometoritii. În conditiile în care viteza statiei este de peste 28.000 de kilometri pe ora, chiar si ciocnirea cu un obiect mic poate fi catastrofala.
Întreaga operatiune, care s-a desfasurat sub supravgherea astronautului american Sunnita Williams, aflat în interiorul statiei, a durat cu aproape o ora mai mult fata de termenul prevazut. Cei doi cosmonauti rusi vor iesi din nou în spatiu la 6 iunie pentru a termina de montat panourile de protectie si pentru instalarea unei antene de navigatie.


Politia online intensifica monitorizarea site-urilor organizatiilor teroriste

Uniunea Europeana vrea sa întareasca monitorizarea site-urilor care ar putea apartine militantilor islamici, considerând ca internetul joaca un rol important în comunicarea dintre retelele organizatiilor teroriste, conform EUobserver.com. La întâlnirea saptamânala a ambasadorilor UE, care a avut loc ieri la Bruxelles, s-a decis ca va exista un portal al politiei on-line, care va lupta împotriva terorismului.
Portalul ultra-securizat se numeste "Check the Web", a fost lansat cu putin timp în urma si permite, totodata, unui numar de 27 de state sa publice date legate de propaganda islamista si sa discute despre actiunile Europol (European Police Office)."Permitem statelor membre ale UE sa-si ascume resposabilitatea în verificarea informatiilor care circula pe web", spune Max-Peter Ratzel, director Europol."Daca vezi ca un site a fost deja verificat de o alta tara, nu-l mai verifici si câstigi timp si energie", explica acesta beneficiile cumularii eforturilor. Portalul inculde link-uri catre paginile web monitorizate si comunicate ale organizatiilor teroriste. Teoristii nu folosesc internetul doar pentru a comunica între ei, ci si ca un mod de a îsi raspândi ideile, pentru a recruta noi adepti si a-si antrena sustinatorii.


Se pot printa texte invizibile


O companie producatoare de aparatura de printare anuntat ca a perfectat o metoda pentru a imprima text fulorescent invizibil, utilizând echipamentele digitale standard de printare.
Potrivit companiei, descoperirea va oferi clientilor si companiilor posibilitatea de a adauga un nivel aditional de securitate materialelor obisnuite printate precum cec-uri, tichete, cupoane si alte documente de valoare. Textul fluorescent ascuns apare doar sub lumina ultravioleta. Mai mult, metoda de printare nu necesita utilizarea unor cerneluri fluorescente speciale.





 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod