Studentii romani au o alimentatie nesanatoasa

43,75 % dintre studenti sar peste micul dejun, in timp ce peste 46% consuma ultima masa din zi dupa ora 20, potrivit unui studiu medical prezentat la al IX-lea simpozion anual organizat de Fundatia Pentru Alimentatie Sanatoasa (FPAS): "Stilul de viata al omului modern. Beneficii si riscuri".
Studentii romani, chiar si cei ce urmeaza Facultatea de Medicina si se presupune ca stiu la ce riscuri se supun, nu au un regim alimentar echilibrat si acorda foarte putina importanta exercitiului fizic.

53% dintre studenti nu citesc etichetele produselor alimentare pe care le achizitioneaza. Dintre cei care totusi le citesc, 60% sunt interesati doar de termenul de valabilitate. 25% dintre ei se intereseaza si asupra numarului de caloriilor continute. Doar 15% dintre cei care consulta eticheta sunt interesati de ingredientele si aditivii continuti de produs.


Cifrele statistice sunt rezultatul unor trei studii efectuate concomitent pe esantioane de studenti la medicina din Bucuresti, Targu-Mures si Constanta. Aproximativ 700 de studenti au fost chestionati in total, in cadrul acestor cercetari.

In cadrul simpozionului a fost prezentat si proiectul de etichetare nutritionala a alimentelor, proiect dezvoltat de companii producatoare de alimentare la nivel european si care, incepand cu sfarsitul acestui an, este implementat si in Romania.

Simpozionul s-a desfasurat la Sinaia, in perioada 26-27 octombrie a.c.
si a fost prezidat de Prof. Dr. Dan Mircea Cheta, directorul stiintific al Institutului de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice "N. Paulescu" si presedintele fundatiei.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Sufletel pe 18 Nov 2007, 08:09
    Distrugere

    De vina nu sunt doar oamenii ci sistemul.Poate studentul de la medicina ar vrea sa manance...dar nu are ce...parintii nu au bani...Prietenul meu e student la medicina...s-a mai ingrasat un pic cat am fost prieteni....

    0
    0

  • jo_123 pe 2 Nov 2007, 16:31
    stundentii romani..

    sunt studenta chiar la facultate de medicina..cum sa ai timp sa mananci sanatos, regulat si echilibrat cand esti la cursuri in fiecare zi de la ora 8 dimineata..si rar termini mai devreme de 5-6 dupa-amiaza... nu ma mira nimic... stiu cum e :)...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod