Stresul creste odata cu educatia

Femeile educate sint mai stresate, motiv pentru care la multe dintre ele semnele menopauzei apar mult mai devreme decit la celelalte. In plus, stresul poate cauza si lipsa dorintei sexuale sau aparitia unor probleme endocrine.

Stresul apare atunci cind cererile nu pot fi indeplinite, cind nu avem timp sa ne relaxam si nu avem sentimentul implinirii. Academia Americana a Medicilor de Familie ofera o lista cu simptomele posibile ale stresului: anxietatea, durerile de spate, constipatia sau diareea, depresia, oboseala, durerile de cap, insomnia, problemele in relatia de cuplu, cresterile in greutate sau slabirile bruste.

Daca va recunoasteti printre cei care au astfel de probleme, poate ca este vremea s-o lasati mai moale si sa incercati sa faceti ceva pentru a reduce stresul. Spre exemplu, abandonati lucrurile pe care nu le puteti face si concentrati-va pe cele in care va puteti folosi capacitatile la maximum; fiti pregatiti atunci cind va asteptati ca lucrurile sa fie stresante, straduiti-va sa rezolvati conflictele cu alte persoane, nu va temeti sa cereti ajutor de la prieteni, familie sau colegi.

Educatia si stresul

Un motiv extrem de important de stres pentru femei este perioada de premenopauza si menopauza, care poate dura in varianta pesimista in jur de 10 ani.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod