"Stop SIDA. Respectati-va promisiunile"

Ieri, Ministerul Sanatatii Publice impreuna cu partenerii sai au marcat Ziua Mondiala de Lupta impotriva SIDA, precum si relansarea campaniei nationale ?Deschide-ti inima!? impotriva discriminarii persoanelor infectate/afectate, cu indemnul ?Sunt la fel ca tine!"

1 Decembrie, Ziua Mondiala de Lupta impotriva SIDA, este in fiecare an o ocazie pentru oamenii din toata lumea sa isi demonstreze solidaritatea fata de persoanele infectate cu HIV. In acest an, Romania se va solidariza cu cele 39,5 milioane de persoane afectate de HIV in lume, dedicand aceasta zi tinerilor care aduc speranta schimbarii in lupta impotriva discriminarii, problema cu care se confrunta si tara noastra.
In semn de sustinere a celor afectati, la conferinta de presa, s-au prezentat lucrarile foto premiate in cadrul unui concurs national ?Lumea vazuta prin ochii mei? si s-a realizat fundita umana de catre 300 de voluntari ai mai multor organizatii neguvernamentale si institutii publice. Simultan, in fiecare judet s-au desfasurat activitati similare, intr-un efort concertat de a motiva fiecare roman sa combata discriminarea si stigmatizarea persoanelor care traiesc cu HIV/SIDA. La 30 septembrie 2006, conform statisticilor Ministerului Sanatatii Publice erau inregistrate in Romania 12.007 persoane care traiesc cu HIV/SIDA, dintre care marea majoritate sunt adolescenti si copii.
Ei sunt, uneori, victimele prejudecatilor si lipsei de informatie, care se manifesta cel mai frecvent prin discriminare si respingere din societate.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Laura pe 1 Dec 2006, 20:56
    sant la fel cu tine

    Din experienta serviciului m-a m apropiat mai mult de oameni care au nevoie de suportul nostru moral si cu intelegerea nostra s-au simtit din nou umani. Daca puteti, ajutati si nu o sa va para rau. Cu stima, LAURA:

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod