Sprijiniti "Mamele de Ingeri"!

Moartea intrauterina ocupa locul 1 in lume pe lista cauzelor mortii infantile si totusi, in Romania, desi anual sunt mii de femei care trec printr-o astfel de experienta, acest subiect a fost pana acum tabu. In prezent, la noi in tara nu exista psihologi specializati pe astfel de traume si nici cadrele medicale nu au pregatirea necesara pentru astfel de situatii.
Mai mult decat atat, aceste mame nu primesc consiliere psihologica in maternitati ceea ce, pe termen lung, poate avea urmari grave nu numai asupra sanatatii mamei, ci si asupra familiei si chiar a societatii.

Una dintre campanile sociale cu cel mai mare impact emotional de anul acesta, "Mame de ingeri", initiata de actrita Bianca Brad, a atras atentia, prin vizibilitatea sa si forta de constientizare avuta asupra publicului, si organismelor de profil din strainatate. Campania urmareste sa sensibilizeze societatea romaneasca, sa schimbe mentalitati si sa aduca in atentie drama nerecunoasterii ca fiinte umane a copiilor nenascuti sau decedati la nastere, ceea ce atrage dupa sine imposibilitatea de a fi inhumati de catre parintii lor, conform traditiei crestine.


Organizatia EMMA este singura Organizatie Non-Guvernamentala non-profit din Romania care vine in ajutorul acestor mame, al acestor familii, insa pentru o mai buna reusita, organizatia are nevoie de sprijin de orice fel si din partea oricui. Detalii despre toata activitatea Organizatiei EMMA si marturii a sute de "mame de ingeri" pot fi citite pe www.organizatiaemma.ro.

"A sosit timpul ca acesti parinti sa primeasca respectul si atentia care li se cuvin! In memoria copiilor plecati prea curand de langa noi, in numele familiilor acestora si in speranta ca veti sprijini Organizatia EMMA.
Va multumesc!
": Bianca Brad, Fondatoarea Organizatiei EMMA.

Drama pierderii unui copil inca din perioada intrauterina si, in general, mortalitatea infantila au fost temele abordate si la conferinta organizata de Fundatia MISS, care a avut loc intre 25-28 septembrie, in Phoenix, Arizona. Au participat cateva sute de persoane venite din toate colturile Americii, dar si din Mexic, Canada, Noua Zeelanda, Australia, Franta si Romania: parinti carora le-au murit copiii, psihologi, ginecologi, neonatologi, medici pediatri etc.

"Am fost uimita si impresionata de desfasurarea uriasa de forte, depusa de voluntarii Fundatiei MISS si de incarcatura emotionala coplesitoare, emanata de atatia oameni stransi acolo, din dorinta de a se vindeca si in acelasi timp, de a-i ajuta pe altii sa se vindece! Timp de patru zile conferinta s-a desfasurat sub forma unor seminarii sustinute concomitent, in patru sali, pe diverse subiecte legate de trauma suferita in urma pierderii unui copil.
Toate acestea, pentru a veni in sprijinul parintilor indurerati. Voi face tot ce imi sta in putinta pentru ca Organizatia E.M.M.A. sa ajunga la acelasi nivel cu Fundatia MISS, cu care suntem asociati
", s-a angajat Bianca Brad.

Realizator: Malvina Cervenschi, TVR1

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • tatiana pe 7 Mai 2009, 15:19
    Sprijiniti aceasta campanie

    ESTE LAUDABILA INITIATIVA BIANCAI. CHIAR AZI AM FOST LA CONFERINTA EI DE PRESA SI AM RAMAS PROFUND IMPRESIONATA!

    0
    0

  • loredana lupascu pe 8 Dec 2008, 13:24
    Sunt mama de inger

    Ma numesc loredana si va sunt alaturi in ceea ce faceti pt ca, am trecut si eu acum un an jumatate prin aceasta drama de a mi pierde copilul dupa o saptamna de la nastere, cu tooate ca sarcina a decurs perfect normal si mi sa zis ca totul este ok dar din pacate sa nascut cu o malformatie congenitala foarte grava ne pare rau ptr ca nu am stiut nicio clipa nimic pana nu sa intamplat decesul copilului.

    0
    0

  • carmen pop pe 15 Oct 2008, 14:09
    Mame de ingeri

    Si eu ma consider asa dar din cauza medicilor dintr-o gresala ce inca nu are raspuns. Cand esti in asemenea situatie nu sti incotro sa o iei si ce poti sa face sau ce drepturi ai ca sa afli adevarul. As vrea sa dezbateti putin si aceasta problema ca poate pe viitor cineva va fi mai atent si nu vor mai fi greseli "vieti pierdute" la nastere.

    1
    0

  • lorita pe 15 Oct 2008, 14:00
    Suferinta

    Am un respect extraordinar fata de cei ce au organizat aceasta campanie, respect pentru mamele indurerate si sincere parari de rau am si eu o fetita si nu stiu ce simt aceste mame.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod