Spitalele încep să-şi plătească datoriile

Facebook Twitter Comenteaza
Spitalele încep să-şi plătească datoriile
Ministerul Sănătăţii a solicitat deschiderea bugetară pentru 1.000.000 mii lei din sumele prevăzute pentru minister la rectificarea bugetară, această sumă reprezintând prima tranşă pentru plata unor datorii din sistemul sanitar, scrie intr-un comunicat emis de MS.
 
Din aceasta sumate, peste 616.500 mii lei va fi alocată pentru a plăti prima parte din obligaţiile spitalelor, peste termenul de scadenţă la data de 30 iunie 2010.
Restul sumei, 383.500 mii lei vor fi alocaţi pentru plata medicamentelor cu şi fără contribuţie de către CNAS.
 
Conform Metodologiei privind condiţiile şi modalitatea de stingere a obligaţiilor de plată ale unităţilor sanitare cu paturi înregistrate peste termenul de scadenţă la data de 30 iunie 2010, aprobată de MS, obligaţiile de plată cuprind sumele datorate furnizorilor de medicamente, materiale sanitare, altor furnizori de bunuri şi servicii achiziţionate.
Plata acestor obligaţii se efectuează din sumele aprobate în bugetul Ministerului Sănătăţii de la bugetul de stat, alocate prin transfer în bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate. Plata obligaţiilor se realizează eşalonat, într-o perioadă de 90 de zile, în limita prevederilor bugetare aprobate.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod