Simpozionul Zilele Medicale Medicover-Synevo 2005

În zilele de 11 si 12 noiembrie a.c. se va desfasura la Crowne Plaza a VII-a editie a simpozionului Zilele Medicale Medicover, un eveniment adresat medicilor de familie organizat de doua companii private din Romania, Medicover si Synevo.

In cadrul sesiunii de plen, Prof. Dr. Alexandru Oproiu se va referi la infectiile virale cu hepatite virale de tip B si C care, cronicizandu-se, duc in cele din urma la ciroza. In cazul hepatitei virale de tip B, aproximativ 30-40% dintre cei afectati ajung la ciroza, iar cazul hepatitei virale de tip C procentul depaseste 40%. Mortalitatea prin ciroza hepatica este mare, boala generand complicatii grave.

Prof.
Dr. I. Nedelcu va vorbi despre Apa Echilibrata in Deuteriu (AED), care este un produs acvatic de noutate absoluta, obtinut printr-o sofisticata tehnologie de separare izotopica. AED controleaza  regenerarea  tisulara, multiplicarea celulelor proliferative benigne si maligne dar si viteza de imbatranire tisulara si implicit cutanata.

Un alt subiect de interes pe care il va aborda Dl Prof. Dr. I. Nedelcu este mezoterapia, o tehnica alopatica care aduce beneficii deosebite in tratamentul depozitelor aberante de grasimi si in terapia celulitei.

Prof. Dr. I. Brukner va vorbi despre cresterea epidemica in ultimele decenii a prevalentei diabetului zaharat în special de tip 2, ca si a hipertensiunii arteriale, care face ca asocierea celor doua afectiuni sa fie deosebit de frecventa.


Subiectul legat de diabetul zaharat va fi reluat sambata in cadrul sesiunii dedicate laboratorului, de catre Treffor Higgins, Master of Clincal Chemistry - Dynacare Laboratory, Alberta, Canada. Vor fi atinse aspecte legate de diagnosticul si monitorizarea diabetului zaharat conform celor mai noi recomandari ale institutiilor de specialitate nord-americane.

Dr Vlasta Chýlková , Agilab Praga, va vorbi despre cooperarea dintre medicii clinicieni si laborator în Cehia pentru un management eficient al diferitelor afectiuni.

Dr. Violeta Cristea, va vorbi despre bolile cu transmitere sexuala (BTS).
Acestea constituie un grup de afectiuni de etiologie bacteriana, virala, fungica sau parazitara care se transmit preponderent prin contact sexual si ale caror manifestari apar mai ales la nivel ano-genital. Infectia cu Chlamydia ocupa primul loc in top-ul BTS, fiind cea mai raspandita in randul persoanelor active sexual cu varsta cuprinsa între 15 si 49 ani.

Prof. Dr. Astarastoae, secretar general al Colegiului Medicilor Romania, va aborda subiectul necesitatii consimtamantului pacientului in ceea ce priveste manevrele medicale la care este supus de catre medicul sau curant. Consimtamantul liber al pacientului este esential mai ales in chirurgie, transplant, obstetrica-ginecologie, si mai ales atunci cand normele, valorile si credintele pacientului pot intra in conflict cu practicile medicale.


În paralel cu acest simpozion au loc si  prezentarile unor companii renumite de medicamente, aparatura de laborator si media de specialitate.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod