Se relanseaza campania "Infertilitatea este o boala"

Incepand de azi, campania "Infertilitatea este o boala", initiata in 2008 si desfasurata pana in prezent exclusiv in regim de voluntariat, se relanseaza intr-o noua formula.
Asociatia "SOS Infertilitatea" desfasoara actiuni de interes comunitar si de grup, menite sa contribuie la initierea unui cadru legislativ referitor la infertilitate si la reproducerea umana asistata medical, mediatizarea cauzei infertilitatii si aducerea acesteia pe agenda publica din Romania, obtinerea de sprijin in toate planurile, inclusiv financiar, din partea autoritatilor pentru cuplurile infertile, consilierea cuplurilor cu probleme de fertilitate, promovarea valorilor civice, ale principiilor familiei si ale statului de drept.
Totodata, asociatia reaminteste, in contextul recentei mediatizari a cazului de trafic de ovule descoperit intr-o clinica bucuresteana, ca in tara noastra nu exista un cadru legislativ privind reproducerea umana asistata medical.

Rolul campaniei este acela de a semnala clasei politice romanesti, in ansamblul sau, ca finantarea acestor proceduri este o solicitare urgenta si legitima din partea cuplurilor cu probleme de fertilitate. Romania are nevoie de un cadru legislativ in domeniul reproducerii umane asistate medical tocmai pentru a se evita excesele si experimentarile.

Conform statisticilor oficiale, aproximativ 15% dintre cuplurile aflate la varsta reproductiva care isi doresc un copil se confrunta cu dificultati in a il avea, din motive medicale.

Afla mai multe despre problemele de fertilitate aici.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alina pe 14 Sep 2009, 23:51
    profesor

    este foarte important sa se dea o lege priviind reproducerea umana asistata. medicii trebuie sa se grupeze intr-o societate de profil. in toate tarile europeene exista asa ceva. munciti in continuare ca meritati tot respectul

    0
    0

  • anca pe 14 Sep 2009, 15:37
    Este nevoie de informare

    in domeniul infertilitatii. nimeni nu facea nimic pana in prezent, problema nu exista. doamnele de la SOS Infertilitatea fac o treaba extraordinara.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod