Sarea scurteaza viata



Sarati-va mai putin mancarea si veti trai mai... usurei si mai mult - aceasta este concluzia studiilor unor cercetatori de la Universitatea din Helsinki. Oamenii de stiinta finlandezi au explicat ca reducerea consumului de sare cu 30-35% a dus la rezultate spectaculoase asupra sanatatii populatiei. In cursul ultimilor 30 de ani, mortalitatea cardiovasculara la persoanele cu varste sub 65 de ani a scazut cu 75 de procente. In paralel, speranta de viata a finlandezilor a crescut cu 6-7 ani. Pentru autori, acest beneficiu impresionant s-ar datora, in principal, scaderii cu mai bine de un punct a presiunii arteriale medii a populatiei.
In schimb, in SUA a avut loc un proces invers: consumul de sare a crescut cu peste 50 la suta intre mijlocul anilor '80 si sfarsitul anilor '90, ceea ce a sporit necontenit ravagiile obezitatii.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • aurelia pe 14 Nov 2006, 09:01
    catastrofa

    intr-adevar fara sare nu poti trai dar asta pt ca noi ne-am format in asa fel gustul incat nu mai percepem ca alimentele au ele fiecare cantitatea lor de sare,chiar si legumele si zarzavaturile proaspete au o cantitate suficienta de sare.Noi insa gresim-parerea mae-ca nu consumam lucrurile ca atare crude si mult mai sanatoase si ma refer la faptul ca avem o multitudine de produse vegetale care nu necesita prea multa fierbere si uneori(salatele)pot fi fol in stare cruda.De asemenea cu cat stam mai putin in bucatarie pt a gati fel si fel de sortimente de mancaruri fierte si mai ales prajite(care ucide ficatul sau pancreasul)mai bn am apela la hrana bogata in vitamine ,sare,minerale,in stare pura, luandu-le din natura care e mult mai sanatoasa si de la care avem mai mmulte avantaje,dacat de la produsele carora le dam noi gust,dupa gustul nostru,care haidetzi sa recunoastem ca nu mai e acelasi cu acel de acu 10 ani.Pe zi ce trece noi vom dori lucrurile din ce ic ce mai sarate si mai dulci sau mai piperate depinde de contextul in care ne aflam.Asa ca -parerea mea-va recomand sa mancatzi cat mai mult totul proaspar (ma refer la produsele agricole:zarzavaturi,legume si fructe)si atunci in mod sigur vetzi putea sa scapatzi de efectele nocive ale saratului excesiv,care haidetzui sa recunoastem de multe ori poate cauza moartea.

    0
    0

  • maryana pe 13 Nov 2006, 22:06
    sarea

    Da!!sant de acord! Dar acum este si sarea extrasa din mare.Are aceleasi proprietati?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod