Sanofi Pasteur va furniza 28 de milioane de doze de vaccin impotriva gripei A(H1N1)

Divizia de vaccinuri a Grupului sanofi-aventis, a anuntat ca a primit o comanda din partea Ministerului Sanatatii din Franta pentru productia unui vaccin impotriva virusului noii gripe A(H1N1).
Aceasta comanda se refera la o cantitate initiala de 28 de milioane de doze de vaccin impotriva virusului noii gripe A(H1N1) in prezentare finala si include optiunea suplimentarii cu inca 28 de milioane de doze. Comanda a fost facuta in baza unui acord existent incheiat intre Sanofi Pasteur si Guvernul francez cu privire la furnizarea vaccinului antigripal, ce faciliteaza achizitionarea de catre Ministerul Sanatatii din Franta a vaccinurilor pentru virusii identificati de Organizatia Mondiala de Sanatate (OMS) ca fiind implicati intr-o pandemie declarata sau ca avand potential pandemic.

Vaccinul va fi produs in Val de Reuil, Franta.
Cerintele privind dozajul noului vaccin sunt in curs de stabilire si se vor baza pe rezultatele studiilor clinice. Formula finala, dozarea si distributia vaccinului vor fi determinate in lunile urmatoare, in cursul procesului de productie in masa.

Primele doze de vaccin antigripal A(H1N1) vor fi disponibile in termen de patru-sase luni. Acest vaccin va ajuta la prevenirea raspandirii tulpinii noului virus gripal A(H1N1). Disponibilitatea sa pe piata va fi supusa aprobarii prealabile a autoritatilor de reglementare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod