S-au aprobat Programele Nationale de Sanatate pentru 2009

Guvernul Romaniei a aprobat finantarea pentru cele 12 programe nationale de sanatate si a alocat peste 486 de milioane de lei, cu 30% mai mult decat anul trecut.
"Programele nationale de sanatate au fost gandite tinandu-se cont de nevoile populatiei si in concordanta cu recomandarile internationale. Preventia va dobandi o importanta mai mare pentru Ministerul Sanatatii, ca principiu general pentru cresterea calitatii vietii si a eficientei cheltuielilor din sistem. De aceea, anul acesta am alocat mai multe fonduri pentru actiuni de preventie, cum sunt programele de screening. De asemenea, majorarea de fonduri va fi directionata si catre achizitia de aparatura de inalta performanta si pentru programul de boli transmisibile”, a declarat dr.
Ion Bazac, ministrul Sanatatii.

Pentru acest an, in structura programelor cu scop curativ finantate din bugetul Ministerului Sanatatii au fost incluse noi programe de sanatate: pentru depistarea precoce a cancerului, diagnosticul bolilor rare, administratie sanitara si compensarea cu 90% a pretului medicamentelor acordate pensionarilor cu venituri sub 600 lei/luna.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod