S-a lansat un site cu informaţii despre vaccinuri


Facebook Twitter Comenteaza
S-a lansat un site cu informaţii despre vaccinuri

S-a lansat site-ul www.vaccinuri.ro, o nouă sursă de informaţii complete şi obiective referitoare la schemele de vaccinare şi la bolile ce pot fi prevenite datorită vaccinurilor disponibile în România.

 

Imunizarea previne anual un număr estimat de 2,5 milioane de decese la copiii din întreaga lume, decese cauzate de boli ca difteria, tetanosul, tusea convulsivă sau rujeola (pojarul). Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, numărul copiilor care mor anual la nivel mondial a scăzut, pentru prima dată în istorie, sub 10 milioane – ca rezultat atât al îmbunătăţirii accesului la imunizare, al soluţiilor integrate pentru sistemul sanitar de prim ajutor, cât şi al folosirii apei potabile şi a normelor elementare de igienă.



Website-ul cuprinde date referitoare la programul naţional de imunizare din ţara noastră, precum şi la imunizările opţionale, făcând referire şi la programele de imunizări ale altor state. De asemenea, oferă detalii despre boli care pot fi prevenite prin vaccinare, precum tusea convulsivă, hepatita A, hepatita B, otita medie, rujeola, rubeola, varicela, meningita pneumococică, cancerul de col uterin, gripa sezonieră, gastroenterita cu rotavirus şi altele.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod