S-a descoperit gena optimismului!

Gradul de optimism al fiecarei persoane este legat de gene, fiind practic imposibil de modificat. Aceasta este concluzia la care a ajuns o echipa de psihologi de la Essex University.
Mai mult decat atat, cercetatorii spun ca au descoperit gena responsabila de viziunea pozitiva asupra vietii. Potrivit psihologilor, aceasta gena este direct implicata in producerea serotoninei - hormonul fericirii. "Cei care poseda gena, tind sa fie mai putin atenti la aspectele negative cu care se confrunta si se concentreaza pe latura pozitiva a vietii", au declarat oamenii de stiinta.

Cercetatorii au facut un experiment la care au participat 100 de voluntari. Acestora li s-au prezentat imagini pozitive - de exemplu, o pereche de indragostiti care se imbratiseaza - si imagini negative - scene cu rapiri.
Analizand reactiile voluntarilor, psihologii au ajuns la concluzia ca cei care poseda "gena optimismului" dau mai putina atentie scenelor negative, spre deosebire de persoanele negativiste care se fixeaza pe acestea un timp indelungat.

Sursa: http://it.notizie.yahoo.com
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod