Romania - locul 1 in Europa la Hepatita C

S-a lansat prima campanie nationala de informare, educare si preventie a Hepatitei C, campania "Afla de C". Romania este ocupa locul 1 in Europa ca numar total de cazuri de Hepatita C inregistrate si locul 4 ca rata a mortalitatii datorate bolilor hepatice cronice.

Hepatita C este o afectiune a ficatului, produsa de virusul hepatic C, aceasta boala fiind identificata abia in anul 1991.

Dintre persoanele care se infecteaza, 55 - 85 %dezvolta infectia cronica si unul din 5 pacienti cu Hepatita cronica C (20%) evolueaza catre ciroza hepatica, iar in 4% din cazuri catre cancer de ficat.

In Romania, prevalenta infectiei cronice cu virusul hepatic C este de 4,9%, ceea ce ar insemna ca peste un milion de romani ar putea fi infectati cronic cu virusul Hepatitei C.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Petre Daniela pe 6 Aug 2007, 12:06
    Purtatori de Hapatita C

    Si eu am aflat acum trei zile ca sunt purtatoare de Hepatita C, imi puteti spune daca vi sa recomandat vreun tratament sau ce analize au urmat dupa primul test?

    0
    0

  • niculescu elena pe 6 Iun 2007, 07:20
    prevenire

    Si eu sunt una din acele persoane care se confrunta cu acest virus C,este adevarat ca sunt doar purtatoare de virus.Dar si asa periodic trebuie sa fac diferite analize de verificare a virusului. Nu am stiut de el pana in momentul cand nu a intervenit o stare execiva de oboseala si alte simtome specifice bolii. Asa ca sfatul meu este de a metge din timp la medic la orce semnal care necesita investigatii de specialitate.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod