Proteinele pot cauza stres bebelusilor

Femeile insarcinate ar trebui sa evite dietele bogate in proteine si sarace in carbohidrati, deoarece exista posibilitatea sa dea nastere unor copii mai sensibili la stres, potrivit rezultatelor obtinute in urma unui studiu efectuat de cercetatorii britanici si prezentate la intalnirea Congresului European de Endocrinologie

Studiul a presupus monitorizarea a 86 de copii nascuti intre anii 1967-1968 si a caror mame au fost instruite de medical obstetrician sa consume zilnic o jumatate de kilogram de carne rosie pe timpul sarcinii.
Acest sfat a fost dat femeilor pentru a preveni complicatiile care pot surveni pe perioada sarcinii, precum preeclampsia, informeaza BBC News. Pe masura ce copiii au crescut si au ajuns la varsta de 30 de ani, cercetatorii i-au expus unor situatii stresante, cum ar fi sustinerea unui discurs public sau aritmetica mentala. Tensiunea arteriala a pacientilor si nivelul cortizolului (hormonul stresului) au fost masurate inainte si dupa indeplinirea acestor teste. Rezultatele au aratat ca cu cat mamele au consumat mai multa carne rosie in timpul sarcinii cu atat nivelul cortizolului este mai crescut la copiii, deveniti adulti intre timp.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod