Protectie - Sutiene pentru sport

Sanii se afla in prim-plan atunci cand privim corpul unei femei. Un motiv in plus pentru a-i proteja atunci cand facem sport.
Alergarea, echitatia, voleiul, golful, judo-ul sunt activitati fizice care pun probleme decolteurilor generoase. Cele mai afectate sunt femeile cu marimea bustului de peste 95 cm. Specialistii ne reamintesc ca glanda mamara nu include nici un muschi. Sanii sunt sustinuti doar de pectorali, insa actiunea acestor muschi este limitata de forta gravitationala. Astfel, pentru sustinerea suplimentara a sanilor, se impune purtarea sutienului.
In prezent, exista sutiene special concepute pentru practicarea unei activitati sportive. Ele sunt produse din tesaturi naturale care permit pielii sa respire si ajuta la eliminarea transpiratiei. Evitati sa purtati sutiene rigide, ale caror cupe sunt sustinute de sarme, mai ales daca practicati sporturi de contact, deoarece va puteti rani. Chiar si femeile care au sanii mici trebuie sa poarte sutien cand fac sport. Si acestia sunt afectati de vibratiile produse in timpul alergarii, de exemplu.
Mai mult decat atat, femeile care nu poarta sutien cand fac efort fizic risca sa aiba probleme endocrine, precum amenoreea (absenta menstruatiei) sau galactoreea (scurgerea anormala a laptelui matern).
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dorana pe 22 Iun 2008, 22:33
    Bustiere pentru sport

    Eu am sani de marire de maxim 97 cm, iar daca nu port o bustiere sau un sutien ma dor ingrozitor. Un sfat pentru toate fetele cand faceti efort fizic luati-va o bustiera.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod