Proiect de comunicare virtuala pentru sanatatea mamei si a copilului

Facebook Twitter Comenteaza
Proiect de comunicare virtuala pentru sanatatea mamei si a copilului

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii sarbatorita pe 7 aprilie a fost lansat un nou proiect de comunicare virtuala prin care isi doreste sa promoveze problematica legata de sanatatea mamei si copilului.

Sanatatea mamei si copilului este puternic influentata atat de nutritia gravidei a mamei si copilului cat si de calitatea serviciilor medicale la care au acces atat le nivelul asistentei medicale primare cat si la nivel de ambulatoriu si spital.

Concluziile unui studiu UNICEF efectuat in anul 2005, studiu intitulat "Status-ul nutritional al femeii gravide" arata ca alimentatia gravidei din Romania este dezechilibrata calitativ.
Mai mult de 42,5% dintre gravidele luate in studiu in Romania au fost anemice, ponderea femeilor cu anemie fiind mai mare in mediul rural decat in mediul urban.

Site-ul organizatiei World Vision Romania va gazdui un blog http://blog.worldvision.ro care pune la dispozitia a doua viitoare mamici, una din mediul urban si cealalta din mediul rural, un spatiu virtual in care sa-si exprime gandurile sentimentele si experienta din ultimele trei luni ale sarcinii. Prin accesarea paginii Campania "Mama si copilul" din categoria "Campanii interne" de pe acest blog femeile, mamicile si cei interesati pot ca in urmatoarele zece saptamani sa urmareasca alaturi de cele doua femei experienta sarcinii.
Vor avea astfel ocazia sa evalueze asemanarile si diferentele care exista intre cele doua experiente si sa interactioneze cu cele doua mamici prin postarea de comentarii ori de cate ori vor considera de cuviinta.

"Sanatatea copilului incepe cu sanatatea mamei in timpul sarcinii. Dorim ca prin acest demers sa oferim o platforma de comunicare pentru viitoarele mame si persoanele interesate de accesul la serviciile medicale in Romania in ultimele trei luni de sarcina"
, a declarat Gabriela Paleru, manager Programe Sanatate World Vision Romania.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod