Prima sala de operatii hibrid din Romania la Iasi

Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr.T.Popa", alaturi de Institutul de Boli Cardiovasculare "Prof. Dr. George I.M. Georgescu" din Iasi, au inaugurat cea mai noua solutie de sala de operatie hibrid instalata in Romania, denumita Artis Zeego.
Proiectul de investitie are o valoare totala de peste 1,5 milioane euro si face parte din programul de investitii MECI. Echipamentul va permite tratarea prin interventii minutioase a peste 80% dintre pacientii cu probleme cardiovasculare si va asigura si instruirea didactica a studentilor Universitatii de Medicina si Farmacie "Gr.T.Popa". Statutul inalt academic al Institutului deschide astfel campul larg al dezvoltarii de teme de cercetare in domeniul cardiovascular.

"Suntem bucurosi ca, incepand de astazi, municipiul Iasi detine un astfel de echipament modern, unic in tara, care va duce atat la salvarea vietii multor pacienti cu afectiuni cardiologice, cat si la instruirea studentilor care vor opta pentru aceasta specialitate si familiarizarea lor cu cele mai noi tehnici de tratament din domeniu.
Astfel, orasul se racordeaza circuitului de valori internationale din domeniu,
" a declarat Prof. Dr. Vasile Astarastoae, rector al Universitatii de Medicina si Farmacie "Gr.T.Popa" din Iasi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod