Prima Conferinta Nationala a Pacientilor va avea loc in martie 2010

Facebook Twitter Comenteaza
Prima Conferinta Nationala a Pacientilor va avea loc in martie 2010

In martie 2010 va avea loc prima Conferinta Nationala a Pacientilor in care reprezentatii asociatiilor de pacienti pot discuta cu autoritatile din domeniu despre problemele intampinate in sistemul de sanatate romanesc.

 

„Conferinta Nationala a Pacientilor este o idee inovatoare in Romania. Niciodata vocea pacientului roman nu a avut ocazia de a fi auzita atat de tare. A sosit momentul in care reprezentantii asociatiilor de pacienti isi pot exprima punctul de vedere si pot impartasi autoritatilor din domeniu problemele pe care le intampina in sistemul de sanatate romanesc, pentru a gasi impreuna solutii optime in vederea imbunatatirii conditiei pacientului roman”, a declarat Simona Vladica, director al companiei Sanatatea Media Group care organizeaza evenimentul.

Desfasurata sub sloganul „Comunicare pentru sanatate.

Sanatate pentru pacienti”, conferinta va fi structurata pe parcursul a trei zile de dezbateri tematice (11 - 13 martie 2010) pe subiecte generale de sanatate publica, pe afectiuni specifice, in care fiecare asociatie de pacienti va avea ocazia de a dezbate cu oficialitatile din domeniul sanatatii, dar si cu cei mai renumiti medici specializati pe respectivele afectiuni, problemele cu care se confrunta in calitate de beneficiari ai serviciilor medicale din Romania.

Accentul va fi pus pe cele mai frecvente afectiuni intalnite la pacientii de la noi din tara: bolile cardiovascular (hipertensiunea arteriala, cardiopatia ischemica), afectiunile pulmonare (tuberculoza, bronhopneumopatia cronica obstructiva - BPOC), afectiunile digestive si cele metabolice, cancerul, hepatita, osteoporoza, bolile cu transmitere sexuala, dar si bolile rare.

In cadrul conferintei, pe langa sesiunile de comunicare, se va organiza si o expozitie - „Info Pacienti” - in cadrul careia vor fi expuse standuri de prezentare ale asociatiilor de pacienti, dar si ale companiilor care ofera produse si servicii destinate pacientilor.
Evenimentul se incheie pe data de 13 martie, de Ziua Europeana a Pacientului.

Pentru informatii suplimentare si inscrieri la Conferinta Nationala a Pacientilor, accesati www.infopacienti.ro. 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod