"Pilule inteligenta" se duce exact la locul durerii!

A fost creata "pilula inteligenta", care stie sa indrume medicamentul exact in locul unde organismul are nevoie. Capsula "iPill" odata inghitita poate localiza durerea din intestine prin masurarea aciditatii si apoi elibereaza medicamentul, reducand astfel neplacerile efectelor secundare.
De asemenea, aceasta pastila poate masura si temperatura locala. Aceste informatii sunt trimise impreuma cu imagini bine definite unui receptor special, purtat in jurul taliei.

Capsula contine un microprocesor, o baterie, radio wireless, o pompa si un rezervor pentru medicament si poate trata afectiunile tractului digestiv, cum ar fi boala Crohn si cancerul de colon.

"Camerele video in miniatura sunt deja folosite pentru a diagnostica diferite afectiuni, insa acestea nu au capacitatea de a transporta medicamentul", a declarat inventatorul german de la Philips.

Compania Philips va prezenta dispozitivul la intalnirea anuala a Asociatiei Americane pentru Progresul Stiinteiei, care va avea loc luna aceasta in Atlanta.  

Sursa: DailyMail.co.uk
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod