Pilula care fotografiaza stomacul

Investigarea intestinului subtire si a colonului se realizeaza cu ajutorul unei pilule endoscopice de 4 g, care poate face peste 55.000 de fotografii in opt ore.
Pilula endoscopica este putin mai mare decat o capsula de ampicilina si a fost conceputa pentru inlocuirea tubului edoscopic. In prezent, aceasta pilula se fooseste incentrele din tara pentru fotografierea intestinului subtire, iar in aproximativ o luna, specialistii sustin ca o vor folosi si pentru colon.

In comparatie cu vechile metode de investigare a intestinului subtire sau a colonului, metoda capsului nu este dureroasa si nici complicata.

Capsula endoscopica este prevazuta cu leduri, o lentila care mareste imaginea de 1,8 ori, un procesor care transforma imaginea in unde de radiofrecventa, 2 baterii care alimenteaza tot sistemul si o antena care transmite undele de radiofrecventa.

Pilula este inghitita de pacient iar in timp ce traverseaza tubul digestiv, aceasta va transmite cate 2 imagini pe secumda, timp de 8 ore.
In cazul pacientilor care au intestinul subtire strimtorat, pilula se opreste in locul in care intestinul devine mai mic. Pacientul poate pleca acasa dupa ce inghite capsula si revine pentru prelucrarea ci citirea imaginilor inregistrate. Pretul unei astfel de investigatii ajunge la aproximativ 700 de euro.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alinutza pe 26 Feb 2008, 20:38
    Se poate depista o boala a stomacului fara endoscopie?

    As vrea s stiu daca se poate depista o boala a stomacului fara endoscopie. Am auzit ca radiografia cu bariu ar fi eficienta. As dori mai multe informatii?

    0
    0

  • elena pe 23 Ian 2008, 11:26
    Endoscopie fasra trauma fizica

    Este extraordinara aceasta procedura, dar inaccesibila ca pret pentru marea majoritate a pacientilor. Solutia ar fi sa se compenseze prin Casa de Asigurari de Sanatate.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod