Pierderea danturii conduce la dementa?

Pierderea danturii poate fi asociata cu aparitia dementei la o varsta mai inaintata, potrivit unui studiu publicat in Jurnalul Asociatiei Dentare Americane.
Numeroase studii efectuate pana in prezent au aratat ca persoanele care sufera de dementa sunt mult mai predispuse la distrugerea danturii comparativ cu persoanele sanatoase.

Astfel cercetarile recente s-au concentrat asupra fenomenului pentru a determina daca o igiena orala proasta poate influenta negativ si contribuie la dezvoltarea dementei.

Expertii au analizat 144 de pacienti cu varste inaintate si au constatat ca "dintre participantii care nu aveau dementa la prima examinare, cei care au suferit pierderea dintilor (ramanand doar cu 1 dinte sau deloc) au prezentat un risc crescut de a dezvolta dementa, in comparatie cu persoanele care mai aveau 10 sau mai multi dinti".


Posibilele motive pentru asocierea dintre pierderea danturii si dementa ar putea fi aceea ca nu numai bolile periodontale, ci si un regim alimentar deficitar, infectiile sau bolile cronice pot actiona in ambele directii: pierderea danturii si afectarea creierului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod