Peste 3 milioane de femei vor face mamografii gratuite

Potrivit ministrului Ion Bazac, mai mult de 3 milioane de femei vor face mamografii gratuite in cadrul celor doua programe de screening demerate anul acesta de catre Ministerul Sanatatii.
Cu ocazia Conferintei Nationale de Oncologie, ministrul Sanatatii a confirmat faptul ca incepand de anul acesta se vor demara doua programe de screening pentru depistarea precoce atat a cancerului mamar, cat si a cancerului de col uterin. Mamografiile vor fi efectuate in spitalele judetene si in unitatile mobile. De asemenea, numai anul acesta, 600.000 de femei vor fi testate gratuit pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin, prin teste Babes-Papanicolau.

Referitor la noua campanie cu privire la vaccinarea anti-HPV si care a fost lansata zilele trecute, ministrul Sanatatii a declarat ca "este total diferita fata de ceea ce s-a intamplat pana acum.
Tin sa precizez faptul ca aceasta campanie de informare nu va fi urmata obligatoriu si de o campanie de vaccinare. Imunizarea va avea loc numai daca, statistic, minimum jumatate dintre parinti inteleg utilitatea demersului si sunt dispusi sa isi vaccineze copiii".
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod