Peste 15.000 de români mor anual din cauza bolilor digestive

Facebook Twitter Comenteaza
Peste 15.000 de români mor anual din cauza bolilor digestive
Bolile aparatului digestiv reprezintă o cauză importantă de deces, provocând anual moartea a peste 15.000 de români, potrivit statisticilor Ministerului Sănătăţii. Cea mai mare rată o înregistrează cirozele şi hepatitele cronice, cu un număr de 11.000 de cazuri.

Printre cauzele care duc la apariţia afecţiunilor sistemului digestiv fac parte obiceiurile alimentare nesănătoase, stilul de viaţă dezordonat, consumul de alcool si tutun.


În perioada 14-16 octombrie, la Sinaia, are loc prima ediţie a simpozionului GastroFest. La eveniment vor fi dezbătute cele mai frecvente probleme de sănătate cu care se confruntă românii, afecţiunile digestive. Manifestarea va fi moderată de Conf. dr. Paul Porr, medic primar medicină internă şi gastroenterologie.

La GastroFest sunt aşteptaţi medici specialişti de la Universitatăţile de Medicină şi Farmacie din Bucureşti şi Cluj, precum şi un invitat special din partea Universităţii Medicale din Slovacia şi al Centrului Naţional de Terapie a Hepatitei Cronice, domnul Prof.
dr. Jozef Holoman. Acesta va susţine o prezentare intitută "Steatoza hepatică - standardizare şi indicatori raţionali", trăgând un semnal de alarma cu privire la importantă şi gravitatea acestei afecţiuni.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod