Pentru al doilea an consecutiv, Roche România susține copiii din comunitățile rurale doljene

In iunie 2015, Roche România se alătură colegilor din peste 130 de filiale ale companiei din întreaga lume si sustine editia a 12-a a campaniei umanitare Roche Children’sWalk - o iniţiativă globală anuală a Grupului Roche, ce îşi propune să strângă fonduri destinatea asistenţei copiilor din Malawi, dar și a altor comunități locale defavorizate.
Donaţiile angajaţilor Roche România vor fi destinate si anul acesta înproporţie de 50% către copiii din 13 comunități sărace din județul Dolj. Este al doilea an consecutiv in care Roche Romania se alatura, astfel, campaniei “Donator de viitor” a Fundației World Vision România.

Cealaltă jumătate a sumei strânse în România va fi direcționată proiectelor pe care Roche Group, încolaborare cu UNICEF şi cu European Coalition of Positive People, le desfăşoară pentru sprijinirea copiilor defavorizati din Malawi.
Prinprogramul « Donator de Viitor », cufiecare 2,5 lei donați, i se oferă posibilitatea unui copil din localitatile defavorizate din judetul Dolj de a merge încă o zi la școală, de a avea caietele și cărțile necesare, de a merge la doctor și de a primi tratamentul necesar, atunci când este nevoie.
Campania de anul acesta primeste sustinere si din randul persoanelor publice din Romania, precum: vedeta TV Oana Cuzino, actrita Daniela Nane, fotograful Mugur Varzariu si pianistul Nicolae Dumitru. Mai multe detalii despre programul de strângere de fonduri a Fundației World Vision România se pot găsi pe site-ul: www.worldvision.ro.

Din fondurile donate anul trecut de Roche Romania, in urma campaniei Children’s Walk, copiii din comunitatile din judetul Dolj au primit rechizite, imbracaminte, iar impreuna cu parintii au participat la sesiuni de informare despre igiena, stil de viata sanatos si despre reguli de prevenire a imbolnavirii.
Familiile au primit si unelte de gradinarit pentru a-si intretine si extinde gradina de zarzavat si a le oferi copiilor o alimentatie sanatoasa. De asemenea, au primit pasari si hrana.

Iniţiat în anul 2003, Roche Children’sWalk se afla anul acesta la a 12-a editie. De-a lungul timpului, cu sprijinul a peste 150.000 de angajaţi Roche, s-austrans peste 12,5 miliarde franci elvetieni pentru copiii orfani din Malawi și pentru copiii din comunitățile defavorizate de pe întreg mapamondul. Roche Group a contribuit in zonele defavorizate la construirea unitatilor de invatamant, formarea cadrelor didactice, educarea copiilor, asigurarea infrastructurii pentru apa curenta, scaderea mortalitatii infantile si sprijinirea centrelor pentru copiii orfani afectati de HIV/SIDA.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod