Organele genitale trebuie protejate de infectii



Romancele, spun medicii ginecologi, au insa obiceiul de a intarzia vizitelele la doctor, chiar si atunci cand este vorba despre o banala infectie genitala.

"Femeile ar trebui sa nu uite ca unele infectii, cum este si cea cu bacteria Chlamydia, pot determina infertilitatea", spune dr. Eugen Tanase, ginecolog la Spitalul CF. Nr. 2 din Bucuresti.

Dintre toate afectiunile cu transmitere sexuala, chlamydiaza are rareori simptome, de aceea este numita de specialisti si infectia tacuta. Statisticile arata ca numai 30% din femei identifica posibile semne ale bolii, cum sunt usturimile la mictiune, scurgerile incolore din organele genitale si durerile in timpul actelor sexuale.

Foarte frecvente printre tinere au inceput sa fie si infectiile virale, cu HPV, un virus care provoaca rani pe colul uterin.

"In ultima vreme se observa o crestere fantastica a acestor papilloma virusuri. O simpla cervicita (n.r. - o inflamare a colului uterin) poate sa ascunda leziuni neoplazice, de aceea este important controlul la ginecolog atunci cand apar probleme" explica dr. Tanase.

Cele mai multe infectii genitale, adauga medicul, sunt cauzate de igiena precara, dar si de schimbarea frecventa a partenerilor.

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • tofan alina pe 19 Iul 2006, 13:15
    nepasarea aproapelui

    Da, este adevarat ca unele femeie nu pun accent pe igiena intima, iar altele isi schimba frecvent partenerii fara a se proteja, dar imi poate raspunde si mie cineva pe cine poti trage la raspundere pentru incompetenta si indolenta si nepasarea cu care cadrele medicale nu isi fac datoria si nu sterilizeaza corect instrumentarul medical si ne imbolnavesc ,nenorocindune pe viata ? Va raspund tot eu. PE NIMENI.Si nimanui nu i pasa! Te considera ca facand parte din aceiasi oala fara sa discute si sa analizeze situatia .

    0
    0

  • valybiti2006 pe 14 Iun 2006, 12:31

    asa e,trebuie sa avem grija de corpul nostru, noi femeile,ca barbatii ii doare in cot,isi fac treaba si pleaca,si noi tregem ponoasele dupa ei.....

    0
    0

  • draguta64 pe 13 Iun 2006, 16:46

    am si eu o parere,am impresia ca schimba cocosii c-am des

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod