Obezitatea este riscanta pentru mama si fat



Obezitatea este o cauza frecventa a complicatiilor in timpul sarcinii. De aceea este bine ca fiecare femeie, inainte sa ia hotararea de a aduce pe lume un copil, sa consulte un medic. Printre analizele obligatorii trebuie sa se ia in calcul si indicele de masa corporala, cu scopul gestionarii corect a surplusului de greutate pe care il aduce o sarcina. Daca viitoarea mama este deja obeza, lucrurile se complica. In aceste cazuri, prezenta la medic este bine sa se faca chiar inca din stadiul planificarii familiale care este mai greu de controlat la femeile obeze.

In cazul in care nu vor copii, femeile obeze vor trebuie sa aiba mai multa grija decat cele cu greutate normala. Conform unui studiu la care au participat 800 de femei, cercetatorii din Seattle au constatat ca aproximativ 30% din femei au ramas insarcinate, cu toate ca luau anticonceptionale. Explicatia specialistilor ar fi aceea ca, la femeile obeze, activitatea enzimelor hepatice responsabile pentru metabolizarea hormonilor din pilule este mai intensa.
Cand o femeie cu greutate peste limita normala ramane insarcinata, riscurile de a nu putea duce la bun sfarsit sarcina sunt mari.
Medicii spun ca greutatea femeii in cele noua luni depinde de o serie de elemente: factori genetici, activitatea fizica, greutatea fatului, marimea placentei, cantitatea de lichid amniotic, capacitatea de retentie a lichidelor. Toate duc la variatii ale greutatii, mai mult sau mai putin periculoase. O femeie obeza este predispusa la hipertensiune arteriala si diabet, amebele afectiuni fiind fatale pentru fat. Cu cat straturile de grasime sunt mai mari, cu atat fatul nu poate fi bine vizualizat in timpul ecografiei.
Cele mai frecvente infectii pe care le face o femeie insarcinata supraponderala sunt cele urinare. De asemenea, este mai dificil de ales o tehnica de antestezie in cazul in care se aplica cezariana, iar riscurile sunt mai mari.
O alta problema des intalnita este alaptarea, din cauza faptului ca lactatia se instaleaza mai tarziu. Laptele este bogat in grasimi, daunatoare sanatatii sugarului, si mai sarac in proteine. De aceea, femeile care pot cere o consultatie de specialitate gratuita o pot face sunand la numarul de telefon 021.252.33.43 sau accesand site-ul www.reductostart.ro.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod