Obezitatea este provocata de o gena care da senzatia de foame

Oamenii de stiinta cred ca este posibil ca persoanele care continua sa manance desi au stomacul plin, detin o anumita versiune a genei numite FTO.
Studiul a fost efectuat pe un grup de 120 de copii cu varste cuprinse intre 4 si 5 ani, carora li s-au oferit biscuti dupa masa. S-a observat ca cei care au consumat biscuitii prezinta un risc mai mare de a detine una sau doua dintre versiunile cu risc crescut ale genei FTO. Specialistii sunt de parere ca rezultatele studiului vor ajuta la o intelegere mai buna a procesului prin care anumiti copii ajung, odata cu inaintarea in varsta, supraponderali sau obezi.

"Credem ca acest studiu ne ajuta sa intelegem cum anumiti copii raspund mai usor la anumite semnale transmise de organism care ii incurajeaza sa manance mai mult fata de alti copii.
Sa cunoastem modul in care genele functioneaza constituie primul pas in minimalizarea acestor efecte negative. Acesti copii pot fi ajutati de catre parinti, ei putandu-i feri de tentatii. Gustarile ocazionale nu le vor face niciun rau, insa acest studiu a aratat ca anumiti copii nu stiu cand sa se opreasca din mancat, lucru ce poate duce la aparitia obezitatii si a unor probleme de sanatate,"
declara autorul studiului, profesor Jane Wardle.

Studiile efectuate anterior au sugerat ca obezitate sporeste riscul aparitiei mai multor tipuri de cancer.

Sursa: NetDoctor.co.uk
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod