O pastila pe zi poate preveni infectarea cu HIV?

Exista dovezi care indica eficienta medicamentului numit Viread (tenofovir), care in combinatie cu alte pastile poate fi folosit in tratarea HIV/SIDA, potrivit Associated Press. Insa, sunt necesare studii mai detaliate pentru orice siguranta

Primul experiment in care a fost testata eficienta medicamentului in prevenirea infectarii cu virusul HIV a fost efectuat in Africa, iar cercetatorii au constatat o reducere a riscului de contactare a virusului in cazul persoanelor care au luat Viread. Rezultatele testului efectuat in Africa au fost dezvaluite in cadrul Conferintei Internationale de SIDA, unde specialistii au vorbit despre eficienta medicamentului Viread.
"Este deosebit de incurajator. Medicamentul poate constitui o noua modalitate de prevenire pe care o vom elibera cat de curand posibil", sustine Dr Helene Gayle, citata de Associated Press. Cercetarile efectuate pe animale au indicat ca administrarea medicamentului inainte de contactarea viruslui HIV poate fi o masura eficienta de a impiedica infectia.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • oprea pe 16 Aug 2006, 17:13
    parere

    sa speram ca acest medicament va avea rezultatele dorite, cu eforturi mari, continue, de a educa populatia, cu mai multa responsabilitate din partea celor ce stiu... dar IGNORA..., cu acest medicament sau poate cu altul...vom eradica si sida. OARE?

    0
    0

  • viorica andrei pe 16 Aug 2006, 11:58

    cred ca medicamentul acesta va costa foarte mult si nici nu cred ca o boala asa de periculosa va putea fi in sfarsit oprita. ar fi un adevarat miracol dar nu se stie niciodata, asa cum contraceptivele nu sunt sigure sa te scape de o sarcina nedorita,asa si acest medicament nu poate fi sigur. cel mai bine e sa cunosti persoana foarte bine inainte de a intretine relatii cu aceasta.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod