O noua combinatie eficienta pentru hipertensivi

Rezultatele testelor pentru noua combinatie telmisartan si amlodipina au aratat un control eficient timp de 24 de ore al presiunii sanguine si o buna tolerabilitate la pacientii hipertensivi cu risc de evenimente cardiovasculare.
Datele prezentate recent in cadrul celei de-a 19-a editii a Conferintei stiintifice a Societatii Europene de Hipertensiune, desfasurata la Milano, Italia, au demonstrat ca tratamentul cu asocierea de telmisartan (antagonist de receptor de angiotensina II [ARA]) si amlodipina (blocant al canalului de calciu [CCB]), produs aflat inca in stadiul de cercetare, controleaza eficient, timp de 24 de ore, presiunea sanguina si ca este bine tolerat de catre pacientii hipertensivi cu risc de evenimente cardiovasculare (CV). Au fost inclusi pacienti cu diagnostic de diabet zaharat de tipul 2, pacienti obezi, pacienti varstnici, pacienti de culoare si pacienti la care monoterapia cu amlodipina nu asigura un control eficient al tensiunii arteriale (TA).

"Datele recente ale unui studiu efectuat pe o populatie extinsa de pacienti din Italia au aratat lipsa controlului presiunii sanguine in cazul unei monoterapii, abandonate frecvent dupa numai cateva luni – tendinta care se mentine de-a lungul timpului.
Cu toate acestea, studiul a subliniat in mod surprinzator diferente in ce priveste ratele de intrerupere intre clasele de tratament, in grupa antagonistilor de receptor de angiotensina II precum telmisartan, obtinandu-se cele mai bune rate de complianta la tratament. Datele privitoare la noua combinatie dintre telmisartan si amlodipina au aratat ca aceasta este eficienta si bine tolerata la pacientii dificil de tratat care prezinta risc cardiovascular si la cei in cazul carora monoterapia cu amlodipina nu asigura un control corespunzator al TA, ceea ce va facilita cresterea compliantei la tratament si va ajuta la imbunatatirea gestionarii bolilor cardiovasculare",
a declarat Profesorul Giuseppe Mancia, Profesor de Medicina si Presedintele Departamentului de Medicina Clinica, Prevenire si Biotehnologii Aplicate, de la Universitatea din Milano, Bicocca.

  • Controleaza presiunea sanguina la opt din zece pacienti hipertensivi cu risc de evenimente cardiovasculare
  • Reduce presiunea sanguina la o valoare constanta timp de 24 de ore, inclusiv in ultimele sase ore ale intervalului de dozare si in primele ore ale diminetii, cand riscul de a suferi evenimente cardiovasculare este cel mai mare;
  • Combina actiunea si rezultatele dovedite in ce priveste efectele cardiovasculare ale telmisartan si amlodipinei.

Spre deosebire de alte tratamente antihipertensive, telmisartan si amlodipina sunt tratamente administrate o data pe zi, ce ofera reduceri substantiale si sustinute ale presiunii sangelui pentru 24 de ore si au avut rezultate dovedite in evenimente cardiovasculare, demonstrand beneficii de protectie.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Iordache pe 10 Apr 2010, 17:08
    Succes

    Dupa parerea mea acest medicament o sa aibe mult succes , tinand cont de studiile si indicatiile pe care le are micardis(telmisartan) la ora actuala , daca mai adauga si beneficiile aduse de amlodipina cu siguranta va fi un mare succes. Mai exista combinatie de sartan cu amlodipina dar tinand cont ca molecula de telmisartan este unica, folosita cu mare incredere si ca are o indicatie (protectie cardiovasculara la pacienti cu factori de risc multipli) pe care nu o are nici un sartan in prezent , VA FI UN MEDICAMENT FOARTE BUN.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod