Numarul infectiilor respiratorii a crescut cu 24,8%

Numarul total de infectii respiratorii - raportate atat in sistem sentinela, cat si in sistem exhaustiv - a crescut cu 24,8% in ultimele 3 sapatamani, potrivit statisticilor oferite de Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor Transmisibile (CPCBT)

Acest nivel de crestere se constata atat pentru IACRS, cat si pentru pneumonii, in timp ce numarul de internari a ramas constant, ceea ce indica o evolutie usoara a infectiilor fara a necesita internare. S-a inregistrat 1 deces prin pneumonie, in judetul Galati, la grupa de varsta 0-4 ani.
Numarul total de infectii respiratorii, pneumonii si gripa, desi mai crescut fata de saptamanile anterioare, se mentine totusi in intervalul asteptat. Centrul National de Referinta pentru Gripa a comunicat CPCBT, in cursul saptamanii anterioare, faptul ca a izolat o tulpina de virus gripal de tip B, la un pacient din municipiul Bucuresti. In municipiul Bucuresti au fost inregistrate 497 de solicitari la ambulanta, din care pentru gripa 4, pentru IACRS 450 si pentru pneumonii 43. De asemenea, a fost raportat un caz de gripa, 1713 cazuri IACRS (din care internate 110), 196 de pneumonii (din care internate 69).
Nu au fost raportate decese.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod