Noua gripa a contaminat 52.160 de cazuri in 100 de tari

Noul bilant facut de Organizatia Mondiala a Sanatatii arata ca virusul gripa A(H1N1) a contaminat 52.160 de persoane din 100 de tari, provocand pana in prezent 231 de decese.
In Romania au fost diagnosticate 18 cazuri, din care doar doua persoane mai sunt internate in spital sub tratament.

Reteaua de supreveghere a bolilor transmisibile, compusa din epidemiologi din cadrul Directiilor Judetene de Sanatate Publica, coordonate de Centrul National de Prevenire si Control al Bolilor Transmisibile nu au mai anuntat niciun caz nou de imbolnavire cu noul virus gripal A/H1N1, pana la aceasta ora.


Sfaturi pentru populatie

  • Daca prezentati urmatoarele simptome - tuse seaca, secretii nazale apoase si febra peste 38 grade Celsius - prezentati-va de urgenta la spital, la sectia de boli infectioase;

  • Evitati contactele cu persoanele bolnave;

  • Cand tusiti sau stranutati, acoperiti-va gura si nasul cu o batista.
    Astfel, reduceti riscul ca cei din jurul dumneavoastra sa se imbolnaveasca. Dupa utilizare, aruncati batista la gunoi;

  • Spalati-va mainile des, cu apa si sapun, in special dupa ce tusiti sau stranutati. Produsele de curatare a mainilor pe baza de alcool pot fi, de asemenea, eficiente;

  • Daca sunteti bolnav, pastrati distanta fata de celelalte persoane pentru a evita sa le contagiati. Evitati aglomeratiile si multimile. Evitati sa mergeti la serviciu sau la scoala si, in general, sa iesiti din casa pentru diferite motive.
    Astfel se va reduce riscul de a contamina alte persoane.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod