Nou tratament pentru fibroza chistica

Cele mai noi cercetari realizate de expertii de la Universitatea din Toronto aduc noi sanse de tratare pentru persoanele cu fibroza chistica.
Ei au identificat cateva componente care blocheaza activitatea unei proteine importante, numira exo-enzimaS (exoS) Unul dintre acestea - exosin - creste eficienta antibioticelor care sunt administrate in tratamentul fibrozei chistice, persoanele afectate avand un risc foarte ridicat de infectii bacteriene respiratorii. Rezultatele testelor efectuate pe animale arata eficienta acestui component care inhiba semnificativ aparitia infectiilor.

"Aceasta abordare este un pas important nu numai in tratamentul aplicat pentru fibroza chistica, ci poate fi si o tehnica inovativa pentru dezvoltarea unor terapii noi pentru orice patogeni bacterieni, precum si pentru HIV", sustine dr.
Igor Stagljar, coordonatorul studiului.

Fibroza chistica sau mucoviscidoza este o boala genetica, intalnita destul de frecvent si care afecteaza glandele exocrine, producand o secretie anormal vascoasa. Aceasta secretie blocheaza unele pasaje din diferite organe, in special la nivelul pancreasului si a plamanilor.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ariana pe 22 Mar 2008, 07:54
    Cum se numeste?

    Ne bucuram ca a aparut un tratament, dar cum se numeste acest tratament?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod