Noi recomandări pentru tratamentul fibrilaţiei atriale

Facebook Twitter Comenteaza
Noi recomandări pentru tratamentul fibrilaţiei atriale
Noile Ghiduri ale Societăţii Europene de Cardiologie din 2010 pentru managementul fibrilaţiei atriale (FA) recomandă dronedaronă pentru menţinerea ritmului sinusal ca primă linie de tratament pentru toţi pacienţii cu FA paroxistică sau persistentă.

Dronedaronă (Multaq) a primit o recomandare de clasă I, atribuită în cadrul ghidurilor terapeutice atunci când "există dovezi şi/sau un consens general potrivit cărora o anumită procedură/terapie este benefică, utilă şi eficientă".


Noile ghiduri subliniază importanţa reducerii spitalizărilor ca obiectiv terapeutic major în managementul fibrilaţiei atriale. Ghidurile nu recomandă utilizarea dronedaronei la pacienţii cu insuficienţă cardiacă de clasă NYHA III şi IV sau cu insuficienţă cardiacă instabilă recent (decompensare în luna precedentă) de clasă NYHA II.

Incidenţa fibrilaţie atriale creşte la nivel mondial pe fondul îmbătrânirii populaţiei.
Aceasta a devenit o problemă de sănătate publică, afectând 4,5 milioane de oameni în Europa şi reprezentând o treime din spitalizările pentru aritmie din Uniunea Europeană.

Fibrilaţia atrială provoacă complicaţii care pot pune în pericol prognosticul vital al pacienţilor si creşte de cinci ori riscul de accident vascular cerebral, degradează prognosticul pacienţilor care prezintă factori de risc cardiovascular şi dublează riscul de mortalitate.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • bene josif pe 4 Sep 2010, 17:47
    fibrilatia atriala

    Am boala aratate mai sus,de un an.Tratamentul si depistarea bolii,eu personal am observat,la tensiometru propii.Imediat am prezentat la medicul familiei.Medicul matrimis la specialist,de atunci fac tratament.Trebues mentionat, de cand fac tratament,sa agravat,asma,prostata si emoroizm.Am 78 an.Bolile aratat ulterior namavut,numa ASMA, mai binezis sensibil la polen. Cu stima si respec.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod