Nicolaescu a dat pediatria romaneasca pe mana unui doctor in fasa



Numirile managerilor interimari de spital continua sa creeze uimire in lumea medicala. Daca la multe spitale propunerile cu noii numiti au venit la Ministerul Sanatatii de la Directiile Judetene de Sanatate Publica, la Institutele din Bucuresti si din tara, numirile au fost facute direct din ministerul de resort, deoarece se afla in directa subordine a acestuia. De exemplu, la Institutul de Ocrotire a Mamei si Copilului "Alfred Rusescu" din Capitala in locul unui medic cu o vasta experienta in pediatrie, ministerul a optat pentru un manager interimar proaspat absolvent al rezidentiatului.
Surse medicale sustin ca noul manager este o tanara doctorita fara post, dar care este consilier judetean PD la Vrancea. Cum s-a putut face aceasta alegere pentru cel mai mare si important institut de pediatrie din tara, se intreaba retoric cei din sistem. Cadrele medicale de la "Alfred Rusescu" sunt revoltate, pentru ca fostul director a atras mai multe finantari externe si transformase institutul intr-o unitate de elita.
Explicatia ministerului a fost ca ii schimba pe cei incompatibili, dar in locul lor, spun medicii, au pus altii mai incompatibili, dupa noua lege, decat cei vechi.
Deja e de notorietate cazul managerului de la Spitalul Colentina din Bucuresti care are firma de materiale sanitare. Potrivit fostului director de la Colentina, firma noului manager chiar a furnizat consumabile unitatii pe care a ajuns sa o conduca din postura de interimar. In Moldova, la un spital judetean a fost schimbat directorul si a fost adus in locul sau un manager care are ca experienta in domeniu, managerierea unui... restaurant.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cristina pe 8 Iun 2006, 09:43
    Chiar a-ti crezut??

    Chiar a-ti crezut ca ministrul sanatatii, va face ceva vreo data? Eu nu, si va "spun" clar, ca sunt o fire optimista de fel, altminteri n-asi fi rezistat! Dupa cum cauta sa ne convinga de ideile lui, mi-am dat seama ca nimic Nu va merge. BIETUL ROMAN, BIETII DE CEI CE CRED!!! Apropos, eu lucrez in sistem !

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod