NESTLÉ Nesquik: Macronutrientii asigura vitalitatea si energia zilnica a copiilor  

Facebook Twitter Comenteaza
NESTLÉ Nesquik: Macronutrientii asigura vitalitatea si energia zilnica a copiilor  

Vitalitatea pentru corp si minte este esentiala in activitatile psihice si fizice ale copiilor si, de aceea, Nesquik cacao instant le prezinta mamelor elementele nutritive care asigura dezvoltarea armonioasa a celor mici. Pentru ca alimentatia influenteaza in mod semnificativ sanatatea copiilor si le poate asigura o stare de bine permanenta.
 
Alaturi de vitamine si minerale, un rol esential in procesul de crestere il au macronutrientii din alimente (glucide, proteine, lipide).
 
"Alimentatia zilnica a copiilor ar trebui sa includa o sursa de proteine pentru dinamism, glucide pentru energie, calciu pentru crestere si fructe si legume pentru vitaminele si mineralele pe care le contin.
Cunoscand continutul in macronutrienti si micronutrienti ale tuturor alimentelor, mamele pot oferi mese echilibrate celor mici", declara Elena Dobrescu, Market Nutritionist Nestlé Romania.

Copiii vor consuma alimente cu un continut ridicat de proteine, precum carne, peste, oua, nuci, fasole sau produse lactate. Proteinele ajuta la dezvoltarea organismului, lupta impotriva infectiilor si asigura transportul de oxigen. Necesarul de proteine depinde de varsta si de greutatea copilului.

De exemplu, pentru copiii cu varste curpinse intre 4 si 6 ani necesarul de proteine este de 22 de grame zilnic, iar pentru copiii cu varste cuprinse intre 7 si 10 ani necesarul creste pana la 28 de grame pe zi.

Doar un procent de 10 – 20% de calorii ar trebui sa provina din proteine, iar restul sa fie obtinut din glucide si lipide. 

Glucidele (carbohidratii) reprezinta cea mai importanta sursa de energie a micutului pentru intreaga zi. Se gasesc in cerealele integrale, orez, painea integrala, precum si in fructe si legume. Carbohidratii reprezinta sursa de "combustibil" pentru metabolism, fiind utilizati ca sursa de energie (glucoza este cea mai importanta in natura) si in procesul de biosinteza.

O alimentatie echilibrata pentru copiii de peste 2 ani presupune ca 50-60% dintre calorii sa provina din carbohidrati. Important este sa ne asiguram ca majoritatea carbohidratilor consumati de copil provin din surse adecvate si ca alimentele cu un continut ridicat de zaharuri sunt consumate cu moderatie.


Mesele zilnice vor include si lipide, care pot fi de origine animala, regasite in unt si carne sau de origine vegetala, in ulei de masline, floarea soarelui, dovleac, germeni de porumb, soia, nuca,  arahide etc. Lipidele au rol energetic si asigura transportul vitaminelor A, D, E, K, acoperind aproximativ 20-30% din ratia calorica.
 
Specialistii Nesquik cacao instant recomanda o cantitate de 1-2 g lipide/1kilocorp/zi, preponderent grasimi nesaturate.
Grasimile saturate trebuie consumate ca si zaharurile cu moderatie.

Nesquik cacao instant sfatuieste mamele sa includa in alimentatia zilnica a copilului carne, peste, oua, lapte sau produse din lapte, fructe si legume, cartofi, orez si paine in cantitati echilibrate.
Ideal ar fi ca cel mic sa ia trei mese sanatoase si doua mici gustari,  astfel incat alimentatia zilnica sa acopere necesarul de macronutrienti si micronutrienti. Doar asa mamele ii vor asigura o copilarie plina de bucurii, activitati antrenate si descoperiri. 

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod